Wood you be my bag v2.0? Da i još jednom DA!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Godina nije počela obećavajuće i čak su otpisali sami sebe. O ozbiljnosti situacije govori dovoljno da su morali propustiti priliku napraviti nešto što se svidjelo jednoj našoj poznatoj pjevačici. Jer tko bi normalan inače odbio takvu priliku.

„Kako ima poprilično torbi koje nismo stigli dovršiti zbog zdravstvenih problema muške polovice, stalno smo gledali što bi mogli napraviti u tom kontekstu i kako naći način da ipak nešto radimo. Želja za radom je svaki dan bila sve veća pa ništa nismo isključivali. Malo po malo volja je prevagnula nad problemima. Malo po malo testiranja vlastitih granica i evo nas “nazad”. Nismo sigurni koliko ima smisla u detalje objašnjavati što se sve krije iza naših torbi, jer rijetki bi shvatili, a još rjeđima bi to možda bilo važno“, pojašnjava nam Anita iz Wood you be my bag?.

Bilo bi lijepo kad stavovi o podržavanju i prednostima osoba s invaliditetom ne bi bili samo ideja na papiru, i tu se moramo složiti s njima. Kad na sve strane ne bi bilo zatvorenih vrata. U tom slučaju bi njihova priča, kako sami kažu, mogla biti nešto daleko veće. Nešto inspirativno. Ovako je samo jedna priča s ruba. No, bolje da ne ulazimo u to, kako iskustva tog tipa ne bi preuzela ovaj tekst. Jer tekst priča o lijepim stvarima koje proizvode Anita i Marin.

Ne može baš sve iz prve biti zlato

U vlastitoj ludosti odbijanja da prihvatimo novu stvarnost, došli smo do zaključka da se nešto mora promijeniti. Fokus nam je uvijek bio na “jednostavno napraviti” ili “prototipiranje”. To je obrnuto od standardnog pristupa, odnosno procesa razvijanja ideja putem crtanja. Netko crta i razvija ideje u nedogled te puno toga ostane samo na papiru. To nikad nismo htjeli za sebe, da se prvo nešto mora spojiti s komercijalnim pristupom gdje nekakva izrada mora biti opravdana te proračunata, što se može, koliko treba vremena i gdje se sve može uštedjeti. Zato mi i volimo svoju sredinu. Nema 6 mjeseci crtanja i razvijanja ideje. Uz pozitivne aspekte nosi to i one negativne… Ne može baš sve iz prve biti zlato“, nastavljaju.

Volimo u svemu imati prste…

Mi smo dvojac koji i ovako ima dovoljno kompliciran život bez nekakve lažne i šuplje slave koju svi ganjaju kao muhe bez glave. Mi se ne LinkedIn-amo, ne fejsbukamo, ne twiteramo, ne viberamo, ne watsupamo, ne zumamo ili što je sad trenutno in. Ne bismo imali ni Instagram da se ne bavimo ovim s čime se bavimo. Nismo jedni od onih koji ne propuštaju priliku naljepit svoja lica gdje god stignu… Niti smo materijal za fotografije i fejkanja dubokoumnih pogleda u prazno, a pogotovo nismo za to da sebe kitimo kao božićnu jelku s torbama ili još gore da u kadar moramo oko sebe ugurati koliko god možemo torbi. Volimo privatnost. Ili bolje rečeno, privatnost koju mislimo da imamo. I volimo kontrolu. Volimo slobodu koju imamo u vlastitom radu i što taj rad ne ovisi o nikome osim o nama samima, jer radimo sve sami. Volimo slobodu u predstavljanju tog rada. Stavljamo ono što sami odaberemo i dosta pažnje posvećujemo fotografiji jer su nam fotografije važni dio promocije vlastitog rada. Ukratko, volimo u svemu imati prste… Nema profi fotografa ni modela. Ima samo nas dvoje. I naš kompliciran život usprkos kojem ne mirujemo.“

Inspiracija ih nikad nije napustila. No, odlučili su se “smanjiti doživljaj” i okrenuti priču za 180 stupnjeva. Odlučili su se ne razmišljati u smjeru novih kreacija već u smjeru razrade postojećih ideja. Ideja od kojih bi svaki mjesec složili neku kolekciju u vrlo ograničenom broju komada. A kako bi se zadržao duh njihovog pristupa, odlučili su prethodno najaviti svaku kolekciju kako bi ženama dali mogućnost ograničene personalizacije… Personalizacije u obliku izbora tkanine, boja te vrsta drva i eventualno graviranja na drvu.

Upoznajte “Gift”

„S obzirom na blagdansko vrijeme trenutno je aktualna kolekcija “Gift” koju čine svečane torbice napravljene od različitih vrsta drva (kao što su jasen, mahagonij, hrast, am.trešnja i zebrano)  ukrašenih s mašnom raznih boja. Zamislili smo to kao poklon koji se ne treba pakirati. Bilo da ga netko poklonio sebi ili drugom. Naše torbe su za žene koje znaju što žele, sigurne su u ono što nose i nisu opterećene tuđim pogledima i mišljenjima smatra li to netko kao trenutno IN. Sažeto rečeno, naše torbe su za žene kojima je važno kako vide same sebe, a ne kako ih vide drugi.

Složit ćemo se ponovno s njima, takvih je malo!

Torba od mahagonija s plavom trakom – dar čitateljicama

Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #lovewood
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube i zapratite Instagram wood.you.be.my.bag
  • Možete se prijaviti samo jednom

Prijave primamo do 7siječnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI