Za sve knjigoljupce: Kratki vodič kroz ponudu naslova Znanja i Vorta Palabre na ovogodišnjem Interliberu

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Nakon duge stanke, Interliber se u Godini čitanja na radost svih knjigoljubaca od 9. do 14. studenoga vraća na Zagrebački velesajam! U istom razdoblju odvijat će se i akcija KNJIGA SVIMA I SVUDA u sklopu koje će diljem Hrvatske mnoštvo interliberskih naslova čitateljskoj publici biti dostupno po interliberskim cijenama.

U akciji će sudjelovati i nakladnička kuća Znanje koja će u svojim knjižarama i na webshopu sve naslove iz naklada Znanje i Vorto Palabra učiniti dostupnima po sajamskim popustima, od -10% na najnovije pa sve do -80% na starije naslove. Uz to, na webshopu će se na popustima moći pronaći i brojni naslovi drugih domaćih nakladnika, kao i strane knjige. Valja napomenuti kako je Znanje u okviru svog webshopa znanje.hr omogućilo besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 150 kn.

Za vrijeme trajanja akcije, čitatelji svih uzrasta će u raznovrsnoj ponudi naslova Znanja i Vorta Palabre sasvim sigurno pronaći nešto po svom ukusu, a razveselit će ih i novi svjetski bestseleri kao što su Četiri vjetra, zadivljujuća priča o obitelji i junaštvu preživljavanja u teškim krizama, popularne autorice Kristin Hannah, zatim Ponoć u Černobilu, neispričana priča o najvećoj nuklearnoj katastrofi u povijesti u kojoj se isprepliću istraživačko novinarstvo, znanstveni pristup i naracija dostojna vrhunskog pisca trilera, proizašla iz pera Adama Higginbothama. Ljubitelji psiholoških trilera doći će na svoje s napetim romanom Terapeutkinja, norveške autorice Helene Flood, dok će ljubitelji klasika uživati u novom izdanju Pulitzerom ovjenčanog klasika Edith Wharton, Doba nevinosti. Naklada Vorto Palabra pak donosi Peto doba, prvi nastavak hvaljene i nagrađivane trilogije Slomljena Zemlja, autorice N.K. Jemisin koja je prva u povijesti osvojila nagradu Hugo za najbolji roman tri godine zaredom, za svaki od nastavaka ove fantastične trilogije.

Od ostalih noviteta tu su Opsada i oluja, autorice Leigh Bardugo, fantastični nastavak Sjene i kosti, prema kojoj je snimljena istoimena hit-serija na Netflixu, zatim Institut, znanstveno fantastični horor-triler Stephena Kinga u kojem napetost, nelagoda i jeza proizlaze iz činjenice da antagonisti u priči nisu nadnaravni entiteti već obični ljudi, dok iz pera autora bestselera Chariejev svijet Stephena Chobskog dolazi jezivi Imaginarni prijatelj, fantastični roman koji pokazuje kako nije važno koliko su mračna mjesta na kojima smo bili ili strašne stvari kojima smo svjedočili jer je sve podložno iskupljenju.  Danska spisateljica Ane Riel u Smoli donosi priču o tome što se dogodi kad ljubav i želja da nekog zaštitite postaju nešto što će tu osobu nepovratno ozlijediti, a od trilera i krimića, tu su još i napeti psihološki triler Stefana Ahnhema koji u svojem posljednjem hitu Osamnaest ispod ništice precizno oslikava zločinački um i kompleksne sudbine onih koji su posvetili živote borbi protiv zla te Posljednja udovica, eksplozivna avantura puna živopisnih likova proizašla iz pera Karin Slaughter, jedne od najtalentiranijih spisateljica trilera današnjice.

Za ljubitelje lijepe književnosti, tu su Kaktus, duhovit, šarmantan i neobičan roman prvijenac spisateljice Sare Haywood, o pomalo čudnoj ženi čiji osamljen, ali sređen život odjednom postaje neuredan i pun ljubavi, zatim Posljednji let, dirljiv roman koji ponire u najdublje tajne ljudske duše, australske autorice Charlotte McConaghy, dok Stephanie Scott u svom prvijencu U ime ljubavi donosi atmosferičan roman koji priča povijest jednog zločina iz strasti. Čokolada i Kradljivica jagoda, dvije su književne poslastice za sve koji žude za tračkom čarolije u svojoj svakodnevici proizašle iz pera talentirane Joanne Harris, a dirljivu priču o modernom braku, snazi obiteljskih odnosa i neobičnoj godini u kojoj jedna odvažna žena istražuje to dvoje donosi Taylor Jenkins Reid u svom novom hit-naslovu Dok nas brak ne rastavi.

Za one koji vole publicističke naslove tu je novi hit naslov autorice Esther Perel, Preljub: Kako preživjeti nevjeru, priručnik koji daje poticaj razumijevanju i novom načinu razmišljanja te kvalitetnoj raspravi o jednom od aspekata ljudskoga ponašanja koji je prisutan oduvijek, a autorice svjetskog hita „Kako biti Parižanka u svakoj prilici“, Caroline de Maigret i Sophie Mas donose duhoviti i inspirativan priručnik Godinu starija, godinu bolja koji nas uči kako u nama žive različite dobi, čvrste granice između njih ne postoje, a mi smo onoliko stare koliko su to naše želje, strasti i snovi. Pisma jednog astrofizičara zbirka je odabranih prepiski Neila deGrassea Tysona s njegovom publikom, a dotiču se znanosti, filozofije, vjere, pojedinaca i društva, dok Tom Phillips u hit-naslovu Ljudi: Kako smo sje*ali sve što smo mogli donosi vratolomno putovanje kroz najveće zaje*e u ljudskoj povijesti, od pada našeg najranijeg pretka sa stabla pa sve do najspektakularnijih promašaja našeg doba.

Iz ponude za djecu i mlade, valja izdvojiti naslove Čudesnjakinja: Poziv Morrigan Crow, nastavak hit-romana Nikadgrad: Kušnje Morrigan Crow, fantastične, tople i čarobne pustolovine iz pera spisateljice Jessice Townsend, zatim nastavak čudesnih pustolovina s otoka Čuvara oluja Izgubljeni ratnici mijena, Catherine Doyle, te živopisne i duhovite dnevničke zapise simpatične tinejdžerice Nikki, zabilježene u Nikkinim dnevnicima, a utemeljene na tinejdžerskim iskustvima autorice Rachel Renée Russell. Za ljubitelje dječjih klasika tu su redizajnirani naslovi biblioteke Stribor u novom ruhu: Mali princ (Antoine de Saint-Exupéry), Pipi Duga Čarapa (Astrid Lindgren), Djevojčica iz Afganistana (Deborah Ellis), Blizanke (Erich Kästner) i Grga Čvarak (Ratko Zvrko). U ponudi za najmlađe ističu se predivno ilustrirana slikovnica Ako dođeš na Zemlju, autorice Sophie Blackall, koja pokazuje kako možda ne postoji „tipična“ osoba, ali postoji nešto svima zajedničko – ovaj planet na kojem živimo. Tu su i novi nastavci iz serijala o omiljenom vuku koji je osvojio srca mališana diljem svijeta:Vuk koji je volio drveće i Vuk koji je stekao novog prijatelja, autorice Orianne Lallemand i ilustratorice Éléonore Thuillier.

Ove i ostale naslove iz naklade Znanja i Vorta Palabre po super cijenama potražite u knjižarama Znanje diljem hrvatske, na webshopu znanje.hr, te na Interliberu, na štandovima nakladničke kuće Znanje u paviljonima 5. i 6.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI