Zanimljivo partnerstvo uvijek iznenađuje s domišljatim modelima te iznova podiže svijest javnosti o važnosti očuvanja flore i faune

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Havaianasice su već prepoznatljive po svojim vibrantnim printevima, inovativnom dizajnu i vrhunskoj kvaliteti, ali i pozitivnom duhu brenda koji se iskazuje kroz razne suradnje svake godine. Havaianas je dio svoje pozitivnosti i kreativnosti usmjerio prema snažnoj ljubavi i brizi za okoliš.

Ovaj brazilski brend čak 16 godina surađuje s Institutom za ekološka istraživanja IPE. Ovo zanimljivo partnerstvo svake godine iznenađuje s domišljatim modelima te iznova podiže svijest javnosti o važnosti očuvanja naše nezamjenjive flore i faune.

Jedna od asocijacija na Brazil je svakako njegova tropska klima i bujna flora i fauna. No upravo je toj, jednoj od najvećih bioraznolikosti na svijetu, potrebna potpora kako bi očuvala svoju prirodnu baštinu.

Havaianas IPÊ – japanke koje nose važnu poruku

Suradnja s institutom IPÊ traje već 16 godina, a Havaianas je kroz ovo partnerstvo pomogao u očuvanju brazilske flore i faune. Kako bi uključili i svoje kupce u doprinos očuvanju okoliša, Havaianas svake godine lansira posebnu kolekciju japanki posvećenu suradnji s lPÊ-om. 7 posto neto vrijednosti od prodaje IPÊ japanki ide upravo ovom institutu koji razvija projekte usmjerene na očuvanje Atlantske šume, Amazone i Pantanala, najveće tropske močvare na svijetu. Ovom inicijativom u Atlantskoj šumi već je zasađeno više od 3,2 milijuna stabala, čime se pomaže očuvanju nekoliko vrsta. Partnerstvo je također pomoglo u borbi protiv požara u Pantanalu 2020. i trenutno podržava istraživanje i izgradnju strategija za prevenciju požara u toj regiji.

Modeli japanki, koji kroz prodaju imaju financijsku funkciju u potpori projektu, imaju i edukativnu ulogu. Naime, potplate svakog para sadrže slike životinja, njihova znanstvena imena i podatke o njihovom staništu. Japanke su proizvedene u Brazilu, a njihove su potplate izrađene od 100-postotne gume te su visoke jedan centimetar. Kao i ostale Havaianasice, modeli iz IPÊ kolekcije također su izdržljivi, udobni i lagani, zatim otporni na vodu i ne klize, a potplata se ne grije.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI