Zašto je dobra hidrirajuća njega toliko važna i koju odabrati

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Koža je najveći organ i zaslužuje potrebnu njegu – posebno na licu. Naša je koža prirodno sposobna brinuti se sama o sebi, ali joj mi u tome trebamo pomoći. Ako je zaštitna barijera kože zdrava, koža će učinkovito zadržavati vlagu i štititi se od negativnih vanjskih utjecaja. Različiti agresivni utjecaji, poput previše sunca tijekom ljeta ili niske vanjske temperature u zimskim mjesecima, mogu dovesti do smanjenja hidriranosti kože. Gubitak vlage čini kožu osjetljivijom i smanjuje se njezina sposobnost da djeluje kao učinkovita barijera.

U takvim je situacijama našoj koži neophodna kvalitetna hidrirajuća njega koja će podržati njezinu prirodnu obranu i pomoći joj u obavljanju njezine zaštitne funkcije. Dakle, kada je riječ o zdravlju i ljepoti kože, hidrirajuća njega je osnova svake beauty rutine, alfa i omega u njezi kože lica.

Važno je napomenuti i da naša koža s godinama prirodno gubi vlažnost i elastičnost pa je odgovarajuća krema za hidraciju vrlo važna kako bi se spriječilo prerano starenje kože i gubitak njezine ljepote i sjaja. Ako svojoj koži redovito osigurate potrebnu vlagu i njegu, ne morate brinuti ni o maskama za lice, ni o serumima i sličnim proizvodima.

Manje je više: hidrirajuća njega inspirirana prirodom i prirodnim procesima

Priroda je čovjeku oduvijek bila izvor inspiracije i ljudskoj je vrsti služila kao zrcalo, pa ne čudi da je ista poslužila kao model za proučavanje i oponašanje te kao inspiracija za rješavanje ljudskih problema. Ovaj se pristup naziva se biomimikrija.

U dermatološkim laboratorijima Eau Thermale Avène upravo je ovaj pristup korišten u osmišljavanju nove hidrirajuće njege. Riječ je o proizvodu Tolerance Hydra-10 koji hidrira kožu 48 sati, a sadrži samo 10 sastojaka koji su zaista bitni za njegu kože i time štiti prirodnu ravnotežu mikrobioma kože.

Nova hidrirajuća njega obogaćena je hijaluronskom kiselinom. Tolèrance Hydra-10 krema pomaže poboljšanju prirodne vlažnosti kože i vraća osjećaj udobnosti. Ugodna i hranjiva tekstura ove kreme za lice, bez masnog je učinka dok Sterile Cosmetic® pumpica na tubi savršeno štiti formulu.

Ova 100 % prirodna hidrirajuća krema visoke tolerancije namijenjena je za suhu do vrlo suhu dehidriranu kožu. Prikladna je za odrasle, djecu i bebe što je dodatni dokaz prirodnosti i kvalitete ovog proizvoda.

Za normalnu do mješovitu kožu proizvod dolazi u laganijoj fluid verziji obogaćen hijaluronskom kiselinom za intenzivnu hidraciju.

Geslo „Manje je više“ posebno vrijedi za vrlo osjetljivu dehidriranu kožu. Linija Tolérance Hydra-10 stoga nema konzervansa i sadrži samo 10 sastojaka, po svom sastavu, vrlo sličnih koži.

100 % prirodna rutina njege kože – 10 sastojaka, 10 razloga

Navodimo 10 razloga (sastojaka) zašto biste trebali isprobati upravo ovu hidrirajuću i umirujuću njegu za osjetljivu kožu:

  1. Avène termalna izvorska voda važna je za umirenje.
  2. Hijaluronska kiselina za trajnu hidrataciju kože dobiva se od pšenice i repe. 100 % francuskog porijekla.
  3. Glicerin povećava sposobnost kože da zadržava vodu i sprječava dehidraciju.
  4. Shea maslac je prirodni antioksidans.
  5. Trigliceridi štite kožu od dehidracije.
  6. Lipidi jačaju funkciju barijere kože.
  7. Prirodni ovlaživači koji koži omogućuju da koža bolje zadržava vodu.
  8. 0% boja.
  9. 100% prirodno.
  10. Visoko podnošljivo.

Bonus savjeti

Imajte na umu da previše sastojaka može preopteretiti vašu kožu. Ako ste u nedoumici koju kremu odabrati, odlučite se za hidrirajuću kremu s manje sastojaka. Jer manje je više kada je njega kože u pitanju.

Vodite računa da koristite kremu prema tipu vaše kože. Ako koristite krive proizvode lako se može desiti „pretjerana“ ili „nedostatna“ njega. Pretjerana njega može dovesti do pojave prištića i nečistoća, a nedostatna njega do isušivanja kože.

S obzirom na to da su kreme bez konzervansa poput ove vrlo poželjne za našu kožu, dobro je odabrati one u pakiranjima s pumpicom kako biste izbjegli rizik od taloženja klica tijekom upotrebe.

Hidrirajuću kremu uvijek nanosite na temeljito očišćenu kožu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI