Zašto je važno definirati svoju viziju uspjeha i što će se dogoditi ako to ne učinite

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ovako je svoj početak puta do uspjeha i viziju uspjeha opisala Henah Velez za The good trade magazin. 

Što kada ne ostvarujete ili uopće nemate svoju viziju uspjeha

U ovom slučaju, Henah je imala viziju. Naposljetku je posao pronašla, ali nakon nekoliko godina u “utrci za titulom”, shvatila je da je zapravo oduvijek htjela imati svoju tvrtku i biznis te biti “sam svoj šef”. Tvrtku je otvorila samo kako bi shvatila da svijet poduzetništva nije onakvim kakvog ga je zamišljala. Vratila se na tržište rada, ponovo zauzevši svoje mjesto u utrci.

U takvim situacijama normalno je da se zapitamo – što kada nismo onoliko uspješni koliko smo mislili da ćemo biti do određene dobi. A obično tada kreće samosažalijevanje, negativne misli, odustajanje. To su životne situacije koje vas definiraju kao osobe. Ima nešto posebno u tome da stanete i sagledate gdje ste naspram onoga gdje želite biti. To je trenutak posebne moći kada ćete ili odustati ili odlučno preuzeti kontrolu nad onime što vam se ne sviđa.

Život nakon neuspjeha

Prije svega, budite nježni prema sebi. Onako kako biste bili prema najboljoj prijateljici. Zamislite najdražu osobu u svom životu koja prolazi kroz neki oblik životnog neuspjeha. Što biste joj rekli, koji savjet ili utjehu pružili? Sigurno je ne biste osuđivali ili napadali. Zašto onda sebi ne pružite isti tretman?

Ako ste imali viziju uspjeha koju niste dostigli, revidirajte je. Je li to ono što zaista želite? Ako jest, onda loš period života smatrajte upravo time – periodom koji će proći. Fokusirajte se na uspjehe koje želite postići. Ako nije, to je isto odlično! Sada imate priliku nanovo (ili po prvi puta) razmisliti što želite u svim segmentima života. I u konačnici – što za vas znači uspjeh. Za nekoga je uspjeh imati dovoljno novaca da unajme spremačicu i kuharicu, za drugog da može putovati 3 mjeseca u godini. Svi odgovori do kojih dođete su u redu. Ono što “nije u redu” je nemati nikakve ciljeve, želje, snove ili vizije uspjeha. Jer tada ćete putovati u smjerovima koje niste sami odabrali. Kada znate kamo želite ići, izazovi na putu lako se prevladaju. No ako ne znate, izazovi će se samo nizati.

I važno je osvijestiti da je ono što nam društvo predstavlja kao običan, dosadan život zapravo itekako veliki uspjeh. Stabilan posao, zdrava i skladna obitelj, vrijeme za hobije.. Svakome su potrebne drugačije stvari da bi bili sretni pa se o uspjehu kao i o ukusima zapravo ne bi trebalo raspravljati.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI