Zašto uspješna poslovna žena često nije uspješna u ljubavi

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Najčešće su to pravnice, odvjetnice, poduzetnice, liječnice, menadžerice… Zašto uspješna poslovna žena često nije uspješna u ljubavi? Zašto puno prekrasnih, inteligentnih, neovisnih, vrijednih i educiranih poslovnih žena ima veliki izazov kada je u pitanju sretna i dugotrajna ljubavna veza?

Zašto često nisu uspješne u ljubavnom životu, kao što su u biznisu? Zašto im se veza koja je započela lijepo raspadne nakon par mjeseci jer je muškarac samo nestao? Zašto u dugotrajnoj vezi muškarac izgubi interes za uspješnu biznis ženu, povlači se, distanciran je, ne doživljava je i nije mu više privlačna?

Prema mom iskustvu u radu s biznis ženama već više od 10 godina četiri su česta razloga zbog kojih njihov ljubavni život nije onakav kakav bi one željele:

1. Žena želi fascinirati muškarca

Poslovna žena je naučena raditi i truditi se kao bi postigla uspjeh na poslu. I kao bivša menadžerica koja je vodila 40+ ljudi, i kao poduzetnica već dugi niz godina, itekako razumijem taj modus operandi. ALI, kada se žena trudi i želi fascinirati muškarca, onda ne može biti svoja. Fokusirana je na dojam koji ostavlja. I sama sam to nekad radila; hvalila se svojim poslovnim uspjesima, magisterijem, održanim predavanjima…

Tako se muškarac ne može zainteresirati za ženu niti se povezati s njom dugoročno. I veseli me uvijek kada ženama otkrijem kako se mogu opet zbližiti sa svojim dragim iako im je to jako kontraintuitivno u početku.

2. Žena je u muškoj energiji pored muškarca

Muška energija (planiranje, analiziranje, kontroliranje, iniciranje…) je prekrasna i potrebna je na poslu i ostalim segmentima života kako bi žena napredovala, stvarala…

No to se nikako ne odnosi na ljubavni život. U vezi, kako bi bila funkcionalna i kvalitetna, potreban je polaritet muške i ženske energije. I ako je žena pored svog muškarca u muškoj energiji (vodi neprestano glavnu riječ, odlučuje sama o bitnim odlukama, vodi financije, organizira putovanja, kupuje poklone muškarcu, obavlja sve kućanske poslova…), to su dvije muške energije koje se odbijaju pa ili dolazi do velikih svađa i borbi tko je u pravu ili se muškarac povuče i nesvjesno prijeđe u žensku energiju kako bi izbjegao napetosti i konflikte.

A onda je žena jako nezadovoljna, a da ni sama ne zna zašto. Nešto joj fali kod partnera i strahovito je iritira jer je pasivan. I zato mi je genijalno uvijek gledati iznenađena lica mojih klijentica kada ih upoznam sa ženskom energijom i kako da se prebace u nju kada dođu doma s posla.

3. Žena želi prikazati da se uvijek osjeća top

Na poslu žena uglavnom mora biti čelična lady. Ne smije pokazati osjećaje da ne bi ispala slaba. Bitno je samo postići cilj; naplatiti, prodati više… I nema pokazivanja straha kako realizirati plan. U toj sam vibri živjela godinama i sama dok sam bila menadžerica u velikoj nacionalnoj tvrtki.

I žena podigne takav štit oko sebe s vremenom, a da toga nije ni svjesna.
I što se onda desi? Žene mi često govore da se muškarci boje jakih, neovisnih, uspješnih žena. Ali to je tako daleko od istine. Ono gdje zapinje je da muškarcu fali da osjeti osjećaje žene i da se tako poveže s njom. A to se ne događa jer je žena podigla bedeme oko sebe.

Ovaj segment rada s mojim klijenticama je definitivno najzahtjevniji zbog otpora kada dio po dio hladnog bedema oko srca rušimo. Kako bi žena pokazala sav sjaj svog prekrasnog srca i ženske energije. A na to je muškarac jednostavno bespomoćan pred njom.

4. Žena osjeća da i dalje nije dovoljno dobra, bez obzira na sve što je postigla

Posebno kod žena na najvišim menadžerskim pozicijama, ali i kod drugih žena, vidim imidž da im je sve posloženo u ljubavnom životu i da imaju konce u svojim rukama. Ali kada mi klijentica počne otvarati svoje prekrasno srce, na površinu izađe snaga njenog unutarnjeg saboterskog glasića koji joj neprestano govori da nije dovoljno dobra i da ne zaslužuje biti sretna u ljubavi. I da vrijedi onoliko koliko postigne na poslu i koliko zaradi.

Ono što je opako u ovoj varijanti je da kada je žena ovisna o priznanjima i pohvalama izvana često završi u izrazito toksičnim vezama, gdje daje i daje partneru, ne bi li dobila priznanje i konačno se osjećala dobro iznutra. Vjerojatno već znaš da tako žena nikada ne privuče muškarca koji je cijeni. I nikada ne dobije tu pohvalu i priznanje kojeg je gladna. I zato je jedna od prvih tema na kojima radim s mojim klijenticama – osvještavanje da su Itekako vrijedne ljubavi, bez obzira na sve svoje nesavršenosti. I bez obzira na poslovna postignuća i iznos novaca na računu.

Kvalitetan muškarac se ionako ne zaljubljuje u novac žene ili broj njenih pratitelja na društvenim mrežama.
I za kraj, želim ti reći draga moja da, ako si se prepoznala u ovom članku i obuzeo te nemir, da apsolutno nema mjesta nelagodi. Jer svaka snažna i uspješna poslovna žena, bez obzira na svoju trenutnu ljubavnu situaciju, može s pravim ljubavnim znanjem biti sretna u vezi punoj bliskostii, strasti, topline I povezanost s partnerom.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI