Žena 21. stoljeća

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Mnogo je vanjskih epiteta i preduvjeta koje se lijepe na ženu. Što čini jednu suvremenu ženu odnosno tko je žena 21. stoljeća? Maniri, šminka, ženstvena odjeća, obrazovanje, djeca? Trendovi dolaze i prolaze, ali prave stvari su vječne iako je ponekad potrebno podsjetiti se na njih jer smo ih zaboravili. Lako je poraditi na onim vanjskim stvarima. Opremiti hladnjak zdravom hranom, ormar odjećom po mjeri a toaletni ormarić šminkom. No tu stvari ne staju, ipak treba malo više zagrebati po površini.

Danas, više nego ikad, možemo inzistirati na kvaliteti krojenoj po mjeri.

Nepokolebljiva vjera u sebe i život

Žena 21. stoljeća živi na tri postulata: poznaje se, poštuje i njeguje. A ako ne živi prema njima, glavna prepreka je najčešće žena sama sebi. Žena 21. stoljeća osjeća samu sebe, diše punim plućima i osjeća puninu sadašnjeg trenutka zato što je postavila granice zbog kojih je u miru sama sa sobom. Humana je jer je spoznala da su greške putokazi, a emocije inspiracija. Dinamično hoda svojim putem koji je pun uspona i padova jer zna koji joj je cilj. Njena snaga dolazi iz prihvaćanja ranjivosti, a to je vrlo moćno. I zato se suvremenu ženu prepoznaje po njezinoj energiji, žaru kada govori, po promišljenosti njene tišine, samouvjerenosti kada djeluje te svjesnom postavljanju namjera zbog kojih uživa u iskorištavanju beskonačnih mogućnosti svoga svijeta.

Ona bira svoje uloge, posvećuje im se i obogaćuje ih svojom osobnošću te stvara iskustvo. Zbog nepokolebljive vjere u sebe i život, autentično je zavodljiva. Takva žena živi po svojim pravilima, poštuje druge, prepoznaje i prihvaća svoje osjećaje i potrebe pa, bez cenzure, daje i prihvaća ljubav.

Njezina vanjska ljepota refleksija je unutarnje jer je investirala u sebe i sada živi u obilju dobrih knjiga, kvalitetnih razgovora i inspirativnih ljudi. Njezinu vrijednost ne potvrđuju komplimenti na dobru frizuru i lajkovi na slikama, već integritet na svim životnim poljima. Ne prati trendove jer je njen stil, uvijek u modi. Njega izražava krilatica „djela umjesto riječi” i „radost umjesto perfekcionizma”.

Žena 21. stoljeća – „Ljepša polovica” ili pak čitav svemir samosvijesti, jedinstvenosti i cjelovitosti

Biti suvremena dama stvar je izbora, a izbori podrazumijevaju odgovornost koja podržava ustrajnost u svakodnevnim odlukama. Iz tog razloga nema prenatrpan raspored, već se posvećuje odabranim aktivnostima pošto tako upravlja svojom energijom i ostvaruje ono najvažnije u životu – vidjeti ljepotu u svakodnevnim malim stvarima. Takav način života hrani i daje elan da bi se nastavilo dostojanstveno i graciozno koračati i svakog na tom putu pogledati direktno u oči, jer te oči pričaju priču duše.

Nije „ljepša polovica” već čitav svemir samosvijesti, jedinstvenosti i cjelovitosti.

Definicija žene

Iako papir može sve podnijeti, ono što ne može stati na njega je definicija žene, jer mogu se napisati članci pa i čitave knjige, ali suština ne može biti prenijeta već se samo da naslutiti. Uzimanjem prava da živi život u svoj svojoj punini, žena stvara vlastitu priču, odbacujući potrebu da se drugima svidi, da bude savršena i poslušna jer je to previsoka cijena ostvarivanja tuđih iluzija.

Konstruktivno življenje počiva na vlastitoj istini u harmoničnoj okolini. A ona nema okove, već izazovne prilike na kojima se uči, potvrđuje vlastita sposobnost i raste.

Povezano: Na pomolu je novo doba

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI