Žene poslije četrdesete – za njih pravi život tek počinje!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Žene poslije četrdesete… Tko su one? Ranjive, naivne i pune povjerenja, kao u trinaestoj. Odavno su zaboravile nezrelu romantiku 15-godišnjakinja, entuzijazam 25-godišnjakinja, racionalnost onih preko trideset. Mnogo su vidjele. Ponekad su zatvarale oči. A poslije otvorile oči i uvidjele novi svijet, novu sebe, novi život.

One ponovo vjeruju u bolje, jer se njima “najgore” uglavnom već dogodilo. One dobivaju najbolje, jer su sposobne dobro uvidjeti tamo gdje ga drugi i ne primjećuju. Imaju izoštren pogled, osjetljiv sluh i nježne ruke. Drže se onoga što je za njih najbolje.

One su lijepe. Nisu samo simpatične. One su nevjerojatno lijepe, zato što su postale svjesne da imaju lijepo, zdravo i korisno tijelo. One su naučile voljeti svoje tijelo, tako da je svatko privučen s njima.

One znaju tajnu

Dosta je njima priča o “milijunima”, “karijerama” i “društvenim statusima”. One sad točno znaju da ono što je najvažnije nije ono što se prikazuje na televiziji, što piše na internetu i na statusima društvenih mreža.

Važno u životu je sam život: njegov okus, boja, ritam, miris, sposobnost radovanja svakom danu. Odavno su zaboravile ustaljene fraze, taktike zavođenja i spremanja haljina za izlazak. Više nisu u fazi “aktivne potražnje” jer su već pronašle ono što je im je bilo potrebno svih ovih godina – sebe, pravu sebe.

I ispostavilo se da su takve – prave, vrlo interesantne i zanimljive svima. Pa… skoro svima.

One ponovo mogu glasno plakati i smijati se. Već su prestale nositi “oklope” društvenih normi ponašanja, zabrana i dozvola. One ne vole ono vrijeme kad je trebalo uspravno držati leđa i glavu ma što god da se dogodi, vrijeme smijeha kad im se plakalo i vrijeme tihog klimanja glavom kada su željele uzvratiti.

Prestale su…

Prestale su se suzdržavati, izašle su na slobodu – žive, sigurne, besprijekorne! One žive isto kao što i dišu: jako, onda tiho, a zatim nježno, jedva čujno, zatim užurbano i bezobzirno. Dišu u ritmu života, u ritmu disanja.

Napokon, poslije četrdesete one uspijevaju: živjeti u istom vremenu sa životom! One nose duže suknje zato što je to elegantno i ženstveno. Ali one nose i kratke suknje… i traperice…i bižuteriju… Nemaju se potrebu dokazivati – “imam brendove, dijamante”. Bitno je da se to njima sviđa. One ne žele znati o “modi” i “trendu ove sezone”. Žele biti lijepe zbog sebe. One su trend same za sebe.

Žene poslije četrdesete prestaju brojiti kalorije. Zato što ljubav, interes, pokret, životnost i inspiracija pomažu puno bolje od fitness centara i plastičnih kirurga. Pa da, to i jest razlog zašto su postale tako lijepe.

One znaju cijeniti svaki minut, svuda stižu na vrijeme, nigdje ne kasne, jer nigdje ne žure.

One jednostavno – žive.

Izvor: uspesnazena.com

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI