Žestoki zagrebački gizdavi dječaci TV EYE objavili pjesmu “Tonight” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Žestoki zagrebački gizdavi dječaci TV EYE objavili pjesmu “Tonight”

Bend TV EYE postoji od 2019. godine, a sami za sebe kažu da su gizdavi dječaci u najboljim godinama koji rade autorsku glazbu na engleskom jeziku.

„Okupljeni smo kao elitna ergela probrana iz najeminentnijih staračkih domova, uzgajani u garaži, istrenirani, gdje zapeto čekamo da istrčimo na pozornice te radio eter i poput Modrića i ekipe skršimo sve pred sobom, šireći pritom zvuke i dobru energiju TV EYE – r’n’r evanđelja“, kaže frontmen grupe, naš poznati i priznati glumac Miran Kurspahić.

TV EYE su: Saša “Ćuso” Mitrović na ritam gitari, Saša “Seksi bumbar” Strakoš na lead gitari, Igor “Baby Jesus” Hanžek na basu, Krešimir “Yamamoto” Oreški na bubnjevima i Miran “Gejpardić” Kurspahić na vokalu.

Sada se predstavljaju s pjesmom “Tonight” koja je nastala, kažu, pukom greškom.

Jedne dionizijsko-oniričke večeri, ajatolah rock and rolla Gejpardić je u supijanom bunilu komponirao pjesmu pjevušeći je na mobitel, lupkajući po stolu, odlučivši je kasnije prilikom zajedničkog izlaska podijeliti s Ćusom i Seksi bumbarom kao prvom autorskom pjesmom benda. Razdragani prionuše na posao. No, avaj, Ćuso nesklon prepoznavanju nota, ali u dobroj namjeri odsviraše posve krive akorde, neuparive s navedenom melodijom. Ali kako u rock and rollu krive stvari vrlo brzo mogu postati dobre i prave, od tog nesporazuma nastade posve novi rif, koji poslužiše kao temelj za novu pjesmu. Gejpardić posložiše novu melodiju, refren i riječi, Seksi bumbar nabaciše opak solo, ritam sekcija se nadovezaše i tako nastade ultra điha điha hit pod imenom ‘Tonight’. A sukladno i samom nastanku pjesme, ona zbori o večernjem izlasku, bijegu od dosade i poziva na zabavu. Dobar tek!”, rekao je u svom stilu frontmen Miran Kurspahić.

Foto: Nikola Knežević

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI