Zimski praznici u Slavoniji i Podravini

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Neočekivano blizu i neočekivano lijepa, ovi slogani najbolje opisuju Virovitičko-podravsku županiju, sjajan izbor za izlet s klincima. I znate što je najbolje? Ne trebaju vam višednevne pripreme, ogromni koferi ni veliki budžeti. Spakirajte najosnovnije, sjednite u automobil i pravac Slavonija i Podravina.

Od glazbenog mosta do pumptracka

Šetnja središtem Virovitice, obiteljski selfie ispred prekrasnog dvorca Pejačević do kojeg vodi šest zanimljivih mostova, a onaj glazbeni koji svaki put zasvira kad netko pređe preko njega sigurno će najviše razveseliti klince. Ako su vam djeca hiperaktivci ili ih želite barem na dan, dva udaljiti od gadgeta, povedite ih na pumptrack, novi asfaltirani poligon za bicikliste, skejtere i rolere, smješten desetak minuta od središta grada.

Pumptrack poligon Virovitica, autor Matija Turkalj

Na street food u Slatinu

Kasni ručak u Slatini dobra je ideja. Tamo je otvoren Bistro 17, novo street food mjesto slavnog chefa Gorana Kočiša, koji se iz Zagreba vratio u rodni kraj i tu priprema savršene burgere, wokove i pileća krilca…, ukusna jela u kojima uživaju sve generacije.

Otvara se od 17 sati pa prije toga prošećite Slatinom, slikajte se pored slavnog mamutovca, Hrvatskog stabala godine. S tom će nas titulom predstavljati na međunarodnom natjecanju Europskog stabla godine 2022. Smješten je u središtu uređenog kompleksa EPIcentra Sequoia Slatina, visok je čak 33 metra, opseg mu je oko četiri metra, a star je gotovo 130 godina.

Slatinska sekvoja, autor Matija Turkalj

Susret s Petrom Preradovićem

Pisati guščjim perom, sjesti u stare školske klupe, razgledati interaktivnu izložbu, dobro se zabaviti i nešto naučiti… – to možete u Grabrovnici pored Pitomače. Kuća Petra Preradovića, danas moderan Interpretacijski centar, upravo je ono što ste tražili na obiteljskom putovanju. Najveće iznenađenje predstavlja susret s pjesnikom uživo, putem holograma. Doznajte kakav je bio otac, vojnik, suprug, pjesnik…

Rodna kuća Petra Preradovića, Matija Turkalj

Izlet na Jankovac

Prošećite, po mnogima, najljepšom dolinom Parka prirode Papuk, čarobnom Park šumom Jankovac. Poučne staze, gorski potoci, jezera, špilje, impresivan slap Skakavac i prostrane livade za trčanje i igru, kao stvorene su za klince, a bude li sreće i padne li snijeg nema veće zabave od spontanog sanjkanja. Kad se zarumene obrazi i nosić zagrijte se u planinarskom domu uz šalicu čaja ili, još bolje, uz bogati ručak.

Dvorac Pejačević Virovitica, foto Matija Turkalj

The post Zimski praznici u Slavoniji i Podravini appeared first on She.Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI