Živa voda svira koncerte za Ukrajinu i ukrajinske izbjeglice – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Živa voda svira koncerte za Ukrajinu i ukrajinske izbjeglice

Glazbenici oko kolektiva Živa voda udružili su se oko zajedničkog cilja i poruke mira organizacijom koncerata u zagrebačkim klubovima Močvara i Vintage Industrial Bar.

Svrha nastupa i hitna reakcija glazbenika je prikupljanje sredstava za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine na području Republike Hrvatske u suradnji sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost Solidarna. Zaklada Solidarna je lansirala i fond “Solidarno s Ukrajinom” na koju se mogu i neovisno usmjeriti donacije.

22.3. u Močvari u 20h, članovi kolektiva Živa voda te drugi glazbenici sa zagrebačke jazz i eksperimentalne scene zajedno s članovima plesnog ansambla Škvadra izvode John Zornovu soundpainting skladbu Cobra koja prezentira antiratni sentiment kroz set strateških glazbenih igara.

24.3. u Vintage Industrial Baru od 19h, na Živa voda mini festivalu nastupit će brojni bendovi zagrebačke alternativne scene: Dunjaluk, Gentleman, Sara Renar, Truth ≠ Tribe i Edo Maajka, Skotni Vrag i Kwaaka Afrobeat.

Na ulazu u klubove je potrebno pokazati digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48h ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci.

Ulaznice za prvi koncert mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od 50 kuna OVDJE, a ulaznice za drugi koncert po cijeni od 50 kuna u Grifu, Vintageu i Dirty Old Shopu.

Foto: Nikola Knežević

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI