Znate li da možete same izraditi ruž za usne? I to s lavandom!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Prednost svih ovih prirodnih sastojaka je u tome što su odlični antioksidansi, a različitim kombinacijama možete dobiti i različite boje ruža. Dajte mašti na volju i birajte ono što vašim usnama najbolje odgovara.

Za smeđe nijanse ruža, birajte organski kakao u prahu (za različite smeđe tonove dodajte malo cimeta ili kurkume), za crvene ili ružičaste tonove, birajte ciklu u prahu.

Želite li postići još tamnije tonove, dodajte ¼ žličice aktivnog ugljena, a ako biste htjeli da vaš prirodni ruž bude mat (bez sjaja), u tom slučaju dodajte ¼ žličice bentonit gline.

Sastojci:
  • ¾ žličice kokosova ulja
  • 1 žličica pčelinjeg voska u granulama (ili naribanog)
  • 1 žličica karite maslaca
  • ¼ žličice ricinusova ulja
  • 1 kap eteričnog ulja lavande
  • ¼ žličice nekog od ovih sastojaka ili više njih (ovisno o željenoj nijansi): organski kakao u prahu, cimet, cikla u prahu, kurkuma, bentonit glina, aktivni ugljen
Izrada ruža:

Pripremite mali lončić s vodom pa zakuhajte tako da voda vrlo lagano vrije. U staklenku otpornu na toplinu stavite kokosovo ulje, karite maslac i pčelinji vosak.

Prebacite staklenku u vodu pa ostavite da se sastojci otope. Promiješajte otopljene sastojke tako da se sve lijepo poveže. Dodajte ulje lavande i ricinusovo ulje. Malo promiješajte.

Potom dodajte i kombinaciju po želji za postizanje boje (smeđa – kakao u prahu plus cimet ili kurkuma za nijanse, crvena ili ružičasta – cikla u prahu, tamnije nijanse – aktivni ugljen).

Polako izvadite staklenku iz vode i ostavite da se sve ohladi.

Žličicom ili nožićem prebacite sadržaj vašeg prirodnog ruža u malu posudicu s poklopcem. Čuvajte na suhom i hladnom mjestu (budući da nema konzervansa, može i u hladnjaku).

Nanošenje

Nanesite malo ruža na srednji dio usnice pa razmažite prema rubovima. Zatim malo pritisnite papirnatom maramicom.

Želite li promijeniti aromu i miris ruža, ulje lavande možete zamijeniti uljem paprene metvice ili pak cimeta. 

Izvor alternativa-za-vas.com 

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI