Znate li kako pravilno oblikovati obrve?

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Žene su oduvijek davale pozornost obrvama, a rezultat je ovisio o trendovima te uređuje li ih osoba sama ili kod stručnjaka. Slično je i danas, no ono što je ipak drugačije jest profesionalni rast stručnjaka za obrve, te činjenica da su obrve u fokusu. Gotovo se može reći kako su obrve modni dodatak.

Donosimo vam sve detalje kako imati savršene obrve, a za savjete smo se obratili Vedrani Tomić, ženi koja je u Hrvatskoj sinonim za vrhunsko uređivanje obrva. Vedrana nas je upoznala sa svim greškama koje žene svakodnevno čine, ali otkrila nam i brojne trikove kojima svoje obrve možete učiniti savršenima.

Najčešće greške samostalnog čupanja su stanjene obrve. To je pod broj jedan. Zatim oblik koji u donjoj liniji ima nagli prijelaz s šireg na tanji dio, te uklanjanje početaka. Pored toga, zna se dogoditi da žene uklone rep obrve odnosno previše skrate duljinu. Nazvala bih to više depilacijom nego oblikovanjem obrva. Rješenje leži u problemu, a njega stvara kombinacija pincete i malog ogledala. Kako bi se samostalno počupale dlačice, potrebno je obrve gledati izbliza, no da bi se oblikovale obrve treba biti udaljen 30-50cm od ogledala. Upravo zato, mnoge žene prepoznale su važnost prepuštanja stručnjaku“, govori nam Vedrana Tomić koja s obitelji stoji iza popularnih Chix threading barova.

Ulje i olovka CHIX

Posljednjih godina žene privlače širi oblik i gustoća obrva. Upravo zato, u posljednje se vrijeme pojavio novi trend – laminacija dlačica. Taj tretman ima više naziva, ovisno o obliku kakvog klijent želi postići. Najčešće žene žele podizanje dlačica kako bi djelovale šire. To zovemo Brows Up ili Browlift. Taj trend nastavlja se kroz aktualnu pojavu proizvoda za tzv. Soapy brows, što je kućna izvedba efekta Browsupa. Dakle trend širih i gustih obrva je i dalje tu, iako se sve češće traže visoki V luk, čak i pod cijenu stanjivanja. Ipak, mnogim ženama ostaje nejasno kako još dobiti punoću obrva.

Pored vizualne opcije tretmanom BrowsUp, preporučamo korištenje CHIX Brow boostera. Njegova kombinacija ricinusovog ulja te vitamina E i C uz pojačani efekt apsorpcije – rezultat je našeg dugogodišnjeg iskustva. Svakodnevna „hrana“ kroz desetak tjedana nadomjestiti će dlačicama hidraciju i snagu, naročito potrebnu nakon tretmana laminacije obrva (browlift) ili laminacije trepavica (lashlift)“, otkriva Tomić, stručnjakinja za uređivanje obrva i trepavica.

Danas gotovo sve žene, uz oblikovanje obrva, traže i bojanje. Sve češće to rade i muškarci. Tajna je u stvaranju efekta gustoće, te korigiranju asimetrija s ciljem isticanja prirodne širine obrva. Tretman traje svega 5-10 minuta, što ovisi o jačini željenog tona, a efektno je oko 2 tjedna.

Bojanjem želimo istaknuti sve dlačice. Najčešće se na licu vidi oblik kojeg formira dio s dužim dlačicama, koje se povežu pa daju tamniji ton. Upravo to zapravo stvori efekt tanjih obrva, a nakon angažmana stručnjaka djeluju šire. Dakle bitno je naglasiti svjetlije dlačice, i to u boju koju daju te povezane duže dlačice. Nema tu izvolijevanja nijansi, budući da se radi s preljevom, kako bi se neželjeni efekt mogao i ukloniti. Moguće je pogađati toplije ili hladnije tonove, što ovisi o željama klijenta odnosno boji tena.

Ipak, za lijepe obrve potrebna vam je i dobra olovka, a Vedrana Tomić osmislila je jednu koja se pokazala itekako savršenom. Ona je svoju olovku dugo kreirala, a na kraju je dobila proizvod za koji brojne žene imaju samo jednu riječ – savršen.

Vedrana Tomić osmislila je kvalitetnu kozmetiku za obrve

Najveću vrijednost našoj olovci daje iskustvo. Kada dnevno uređujete preko 800 obrva, i pritom testirate sve proizvode za popunjavanje, znate točno što je dobro, a što nije. Napravljena je za nas i naše potrebe, a odnedavno smo ju pustili u prodaju budući smo imali stalno upite za tom olovkom. Vodootporna je, prirodne nijanse koju četkicom blendamo kod svjetlijih obrva. Bez parabena je i nije testirana na životinjama“, otkriva ova simpatična Dalmatinka kroz čije threading barove svaki mjesec prođe više tisuća žena.

Inače, ako slučajno niste znali, mogu se bojati i trepavice. Taj tretman najviše vole oni koji ne koriste rado maskaru, ili ne preferiraju dramatičan efekt. Tretman traje svega 10-15 minuta.

Bojanje obrva kanom odlična je zamjena klasičnog bojanja, ukoliko pritom želite da boja ostaje i po koži. Također, efekt će biti dugotrajniji. Što se tiče trepavica, jako puno se radi lashlift – to je tretman koji se nekada zvao minival trepavica. Rezultati ovoga su sjajni i žene sve češće profesionalce traže ovu uslugu. Efekt uvijenih trepavica i njihovo bojanje odlična je zamjena svakodnevnom nanošenju maskare.

Chix threading barove imamo diljem Hrvatske. Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Osijek, Šibenik, Solin i Makarska. U kojim se točno shopping centrima nalazimo, povirite na našem Facebooku i Instagramu, ili posjetite naš web www.chix.hr“ , otkriva Vedrana Tomić čije savjete za oblikovanje obrva uvijek rado poslušamo.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI