ŽEN objavile novi singl “Krizantema” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


ŽEN objavile novi singl “Krizantema”

Zagrebački indie-post-rock trio ŽEN nam za kraj godine poklanja pjesmu “Krizantema”, drugi singl i videospot s nadolazećeg, četvrtog studijskog albuma, koji je najavljen za sljedeću godinu.

Pjesma je inspirirana svime što se odvija u ciklusima. Priča o krugu života, te stalnom kretanju i transformaciji energije. Ništa ne nestaje, samo mjenja svoju formu. To je bila i polazna točka za videospot, koji potpisuje kreativni tandem Marina Uzelac i Nevena Stanić, koje su zajedno uradile i brojne spotove bendova sa naše scene poput Koala Voice, Seine i Ana & The Changes. Naslanjajući se na vizualni identitet benda koji u živo nastupa uz zanimljive vizualizacije spot je napravljen u tehnici koja je najbliža nečemu što se naziva ‘Liquid Light Show’, a koja podrazumijeva slojeve vode, boja, tuša, ulja itd. koji se pomiču preko grafoskopa i prave različite oblike.

Pjesma Krizantema, u izdanju slovenske nezavisne etikete Moonlee Records,  snimljena je u Tralala studiju kojeg je pokrenuo sam bend ŽEN. Miks je radio Saša Rajković – Zarkoff s kojim bend surađuje već niz godina, posebno od albuma Sunčani ljudi pa na ovamo, dok mastering potpisuje nizozemski producent Martijn Tyrell koji je na elektro sceni poznatiji kao Alden Tyrell.





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI