Pink Floydi reizdaju album “Animals” s novim miksom iz 2018. godine – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Pink Floydi reizdaju album “Animals” s novim miksom iz 2018. godine

Warner Music, odnosno Sony Music izvan Europe, danas je najavio reizdanje albuma  “Animals” grupe Pink Floyd na Deluxe Gatefoldu, CD-u, LP-ju, Blu-rayu i SACD-u.

Pojedinačne verzije bit će dostupne 16. rujna 2022., dok će Deluxe verzija biti dostupna od 7. listopada. Ovo je prvi put da će album biti dostupan na 5.1 Surround zvuku.

“Animals” je deseti studijski album Pink Floyda, izvorno objavljen u siječnju 1977. Sniman je u Britannia Row Studios u Londonu tijekom 1976. i početkom 1977., a producirao ga je sam bend. Dosegao je 2. mjesto u Ujedinjenom Kraljevstvu i 3. mjesto u SAD-u te se smatra jednim od najboljih radova benda. Album su snimili članovi benda David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters i Richard Wright, a sada nam stiže u novom miksu koji je rađen 2018. godine.

Album će biti objavljen na CD-u, LP-ju (s gatefold ilustracijama), Blu-rayu, SACD-u i Deluxe Gatefoldu. Deluxe Gatefold verzija uključuje LP, CD, audio Blu-ray, audio DVD i knjigu od 32 stranice. Blu-ray i DVD audio uključuju remiks iz 2018. u Stereo 5.1 Surroundu (oba je radio James Guthrie) i originalni Stereo miks iz 1977. Knjižica od 32 stranice sadrži rijetko viđene fotografije iza scene snimanja omota albuma zajedno sa slikama uživo i memorabilijama. Ilustracija albuma je ponovno osmišljena za ovo izdanje.

“Animals” je konceptualni album, fokusiran na društveno-političke uvjete Britanije sredinom 1970-ih. Donio nam je promjenu stila prijašnjeg rada benda. Album je razvijen od zbirke nepovezanih pjesama u koncept koji opisuje očito socijalno i moralno propadanje društva, uspoređujući ljudsko stanje sa stanjem životinja. Uzimajući inspiraciju iz Životinjske farme Georgea Orwella, album prikazuje različite klase ljudi kao životinje sa svinjama koje su na vrhu društvenog lanca, spuštajući se do ovaca kao bezumnog stada koje slijedi ono što im se kaže, sa psima kao poslovnim šefovima debljajući se na novcu i moći koju imaju nad onim drugima. Iako je prošlo mnogo vremena od 1977. godine, narativ albuma i danas odjekuje jer naša sadašnja društvena i ekonomska situacija odražava situaciju tog vremena. Kultna naslovnica albuma prikazuje svinju na napuhavanje (sada poznatu kao Algie) kako pluta između dva dimnjaka elektrane Battersea, koju je osmislio Roger Waters, a dizajnirao dugogodišnji suradnik Storm Thorgerson iz studija Hipgnosis. Za ovo novo izdanje, umjetnička djela su redizajnirana i prilagođena modernoj eri i to od strane Stormovog Hipgnosis partnera Aubrey ‘Po’ Powell. Snimajući nove snimke zgrade kako je izgledala tijekom nedavnih radova na prenamjeni, Po je eksperimentirao s novim kutovima i stvorio neke upečatljive nove poglede na klasični original.

“Budući da je originalna naslovnica albuma iz 1977. tako ikoničan komad samostalne umjetnosti, imao sam priliku ažurirati je, što je bio prilično zastrašujući zadatak, ali Hipgnosis je iskoristio priliku da ponovno stvori sliku koja pokazuje svijet kako se mijenja, a korištenjem modernih tehnika digitalnog bojanja zadržao sam prilično sumornu poruku Pink Floyda o moralnom propadanju koristeći orwellovske teme životinja, svinje ‘Algie’, vjernima poruci albuma”, kaže Po.

Pink Floyd “Animals 2018 Remix” dostupan je za predbilježbu u webshopu Dancing Beara kao službenog distributera Warner Musica za Hrvatsku.





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI