The National objavili novi singl na kojem su ostvarili suradnju s Bon Iverom – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


The National objavili novi singl na kojem su ostvarili suradnju s Bon Iverom

Otkako su se pred ljeto vratili turnejama, The National nekoliko novih pjesama već svira uživo, a jednu od njih danas objavljuju kao novi singl(via 4AD). 

“Weird Goodbyes” feat. Bon Iver pjesma je koja nastavlja tradiciju suradnje Justina Vernona (frontman, autor, multinsturmentalist i pjevač indie folk benda Bon Iver) i The Nationala, u studiju i na sceni.

“Radi se o tome da otpustimo prošlost i krenemo dalje, a onda nas kasnije preplave predomišljanja”, o pjesmi kaže vokalist Matt Berninger. U “Weird Goodbyes” sudjeluju i gudači Londonskog suvremenog orkestra, u orkestraciji Brycea Dessnera iz grupe The National.

O procesu stvaranja singla, Aaron Dessner kaže: “’Weird Goodbyes’ bila je jedna od prvih novih pjesama koje smo napravili. Zloupotrijebio sam ritam mašine, kao i obično, i naletio na ovaj ritam koji mi se zaglavio u glavi – činilo se kao nešto što samo Bryan (bubnjar Bryan Devendorf) može prirodno odsvirati. Sagradili smo pjesmu oko tog ritma. Mattova melodija i riječi djelovale su tako elegantno i dirljivo od samoga početka — tugujući za gubitkom nevinosti i motivacije, držeći se sjećanja i osjećanja koja neizbježno izmiču i tuge koju svi trpimo u čudnim oproštajima.”

Ispričao je i kako je došlo do suradnje s Bon Iverom: “Otpočetka sam u pjesmi mogao čuti glas i srce našeg prijatelja Justina Vernona. Poslali smo mu materijal, to ga je dirnulo – i s Mattom ju je otpjevao baš moćno.”

Foto: Josh Goleman





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI