Božić je vrijeme novog svitanja i početka o kojem smijemo i trebamo sanjati

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Božić je vrijeme u kojem ono što gledamo nejakim, nezrelim, malenim pokazuje svoju istinsku snagu i budi nadu da u sebi skrivamo bogatstva i snage koje još uvijek nismo do kraja otkrili.

Zato ti ovog Božića želim snove i maštanja iz kojih će proizaći planovi koje možeš i hoćeš realizirati. Želim ti svijest da se u tebi krije snaga i kad se doimaš malenom, neznatnom, stavljenom na oštru slamu života u tek slabašnom povoju. Želim ti obilje u srcu koje je mnogo važnije od onog što ćeš servirati na svoj stol.

Želim ti ritam života koji odgovara tvojim potrebama. Dovoljno plesa i strastvenih okreta, ali i dovoljno sentiša u kojima ćeš odmarati na ramenu voljene osobe. Želim ti vrijeme jer ono uvijek klizi niz prste, a tako je dragocjeno. Vrjednije od novca, nagrada, karijera i priznanja. Vrijeme radosti, punine, dragih ljudi, cvrkuta ptica, šuma valova, milovanja vjetra, mirisa prirode.

Želim ti smisao koji tražiš na svojim putevima, dovoljno čežnje da te uvijek vuče naprijed, dovoljno znatiželje da te tjera u nepoznato, dovoljno hrabrosti da izdržiš sve mijene i prevrtljivosti života i dovoljno humora da nastaviš i kad se sve ruši i kad boli i poziva na odustajanje.

Ovog Božića ti želim…

Ovog Božića želim ti drugačiji pogled na sebe, pogled ljubavi i prihvaćanja koji ćeš sebi darovati kao najveći dar. Pogled koji prihvaća sva iskustva kroz koja si prošla. Koji prihvaća ruke koje su radile kako su najbolje znale, srce koje je davalo i primalo ljubav, ali i udarce od kojih se još oporavlja. Glavu koja je stvarala i gradila. Oči koje su nebrojeno puta pustile suzu, ali skrivaju i prve bore koje svjedoče da si se u životu uvijek znala smijati.

Ovog ti Božića želim mir i strpljenje tamo gdje imaš neutaživu želju pronaći rješenje koje ti izmiče iz ruku. Želim ti sabrano srce koje podnosi tvoje najdublje strahove o kojima ne voliš ni pričati. Želim ti olakšanje tamo gdje te pritišće napetost da se nećeš realizirati, da nećeš uspjeti, da su izazovi preveliki i vode preduboke… vjeruj mi, nisu.

Ovog ti Božića želim povratak sebi. Vraćanje na tvorničke postavke, blagi reset od gužve u kojoj se ne stigneš sjetiti da si daleko dogurala, da si divna i da si zapravo čudesan spoj talenata, iskustava, vrijednosti, borbe… Da si život koji se isprepliće s drugim životima i stvara simfoniju koja ne bi zvučala tako dobro da nisi u njoj, da tvog glasa nema, da tvoje srce ne kuca baš tu gdje si stavljena, gdje rasteš i trudiš se nešto postići.

Ovog ti Božića želim da budeš vatra i ljubav koja šeće i uveseljava sve oko sebe. Da ostaviš trag i tamo gdje ga nitko neće vidjeti. Da budeš taj dobri duh koji se širi po gradu i dopire do onih koji su manje sretni. Budi promjena, budi duša, srce, osmijeh, budi oči pune topline i života…

Sretan ti Božić!

Povezano: Vjera da će osvanuti bolje sutra: priče ne izgledaju dobro dok ne stignu do svoga kraja





Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI