Sve što trebate znati o PRP tretmanu lica

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


PRP tretman lica zaludio je svijet estetike i zaljubljenike u tretmane pomlađivanje. Još prije nekoliko godina popularizirala ga je Kim Kardashian objavivši fotografiju s krvavim licem nakon PRP tretmana, ili kako ga se još naziva vampirski tretman ili Drakula lifting. Niti mnoge druge zvijezde s A-liste ne kriju svoje oduševljenje ovim tretmanom, baš kao i brojne Hrvatice.

Danas je PRP postao jedan od najtraženijih tretmana, kako u svijetu, tako i kod nas. Gotovo da nema poliklinike ili beauty salona koji u ponudi nema PRP tretman. No, što je točno PRP tretman, koje su njegove prednosti, a koji nedostaci, donosimo vam u nastavku teksta.

Što je PRP tretman?

PRP odnosno Plasma Rich Platetelet anti-age je tretman lica u kojem se koristi krvna plazma kao glavni sastojak za pomlađivanje kože. Cijeli postupak, uključujući pripremu, ne traje više od sat vremena.

  • Za početak, lice se temeljito očisti. Zatim se nanosi anestetik u obliku kreme, koji ublažava eventualne neugodnosti koje se mogu osjetiti na osjetljivim područjima lica.
  • Klijentu se potom vadi krv iz vene, koja se centrifugira u aparatu koji razdvaja krvna zrnca od plazme.
  • Nakon centrifuge, krvna plazma je spremna za ubrizgavanje pod kožu s pomoću sitnih i tankih iglica. Budući da se radi o invazivnom tretmanu koji zahtijeva znanje stručnjaka, ovaj tretman rade liječnici ili specijalisti.

Također, važno je znati da PRP tretman lica može, osim same krvne plazme, kombinirati s različitim ‘koktelima’. Može mu se dodati hijaluronska kiseline kako bi efekt pomlađivanja bio još bolji.

Za najbolje rezultate, preporučuje se tri tretmana u razmaku od četiri do šest tjedana.

PRP tretman lica
Prednosti PRP tretmana

Ono što ovaj tretman čini toliko privlačnim, i kod žena i kod muškaraca, jest činjenica da se u kožu ne ubrizgava ništa drugo nego vlastita krvi. Tako je PRP tretman prirodan i siguran jer neće izazvati nikakve alergijske reakcije niti ostaviti negativne posljedice na kožu.

Eventualno crvenilo koje se može pojaviti nakon tretmana prolazi kroz nekoliko sati. Nakon što kratkotrajno crvenilo prođe, efekti su vidljivi odmah. Lice dobiva dodatan prirodni sjaj i blistavost, a pravi učinci pomlađivanja vide tek nakon nekoliko mjeseci.

Važno je znati da PRP nema djelovanje botoxa koji popunjava bore. Potiče prirodne procese u koži, poput poticanja proizvodnje kolagena, kako bi se bore i tanke linije smanjile, a tonus kože poboljšao te potaknula regeneracija kože.

Za razliku od botoxa, koji za cilj ima privremene rezultate koji zahtijevaju redovite tretmane za održavanje, PRP tretman pruža dugoročne rezultate. I sve to s puno manje invazivnosti i prirodno pomlađuje kožu lica. Tako se nerijetko preporučuje nakon prva tri tretmana, dolazak barem jednom godišnje na tretman kako bi se potaknula regeneracija kože lica.

Zaključno, PRP predstavlja jedno od najinovativnijih i najučinkovitijih rješenja za očuvanje mladolikog izgleda lica. Jedino što vas može odbiti od tretmana jest strah od iglica. Tu jei mala nelagoda i bol prilikom izvođenja tretmana na osjetljivoj i tankoj koži na dijelovima lica, ali potencijalni rizici su svedeni na minimum.

PRP tretman lica zapravo je dugoročno ulaganje u svoj izgled. Ima sposobnosti da potiče prirodne procese obnove kože, umjesto da, poput botoxa, zamaskira bore ili nedostatke na licu. Dakle, ako razmišljate o obnovi vaše kože lica i blagim korekcijama bez odlaska ‘pod nož’, PRP je sjajno, sigurno i efikasno rješenje za vas.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI