Ako volite eterična ulja ovi tretmani su za vas

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Iako bi neki rekli kako je upotreba eteričnih ulja novi trend, ove kapljice zdravlja i vrhunske relaksacije koriste se već tisućama godina. Eterična ulja u osnovi su visoko koncentrirani spojevi, destilirani ili ekstrahirani, koji sadrže jedinstvena svojstva biljke. Svako eterično ulje ima svoja svojstva, pa stoga i svoj jedinstveni raspon emocija koje može izazvati.

Vrhunski užitak

Mnogo je načina prakticiranja aromaterapije eteričnim uljem – vrlo popularan i učinkovit upotreba je difuzora; svijeće i sprejevi s eteričnim uljima najpraktičniji su način primjene, no samo rituali uživanja putem kozmetičkih tretmana i masaža s eteričnim uljima pružit će vrhunski užitak.

U Termama Tuhelj već godinama koriste snagu aromaterapije kako bi gostima pružili dodatnu vrijednost i odmor, ali i rasterećenje od stresa, poboljšanje sna, ublažavanje zdravstvenih tegoba i toliko potreban mir. Kad otkrijete koji vam miris najviše odgovara, nema razloga da u njemu ne uživate i u kućnoj atmosferi.

Lavanda, ružmarin i citrus – savršen miks protiv stresa

Uključivanje mirisa koji izazivaju pozitivne, smirujuće ili podižuće emocije može biti prirodan, ali i učinkovit način umirivanja tijela i uma. Ako ste pod stresom i umorni od obveza, aromaterapeuti će vam predložiti snagu lavande, ružmarina i citrusa.

Upravo je taj miks i dio jedne od najpopularnijih masaža u Termama Tuhelj – masaže Vitae –  koja objedinjuje japanski shiatsu i kineski tui-no. Tijekom masaže posebna pažnja posvećuje se akupresurnim točkama jer se time poboljšava opće psihofizičko stanje organizma, a naročito se smanjuje napetost u području ramena i kralježnice.

Pepermint, eukaliptus i ružmarin olakšat će disanje

Ne postoje eterična ulja koja bi mogla spriječiti pojavu nekih bolesti, ali su odličan komplementarni tretman. Primjerice, osobama koje pate od alergija eterična ulja peperminta, eukaliptusa i ružmarina olakšat će disanje. Glavobolje i migrena, pak, „ne vole“ eterična ulja paprene metvice, kamilice i đumbira, a imate li problema s kralježnicom preporučamo tretman Drop by drop Terma Tuhelj.

Tijekom 80 minuta čistog užitka eterična ulja potiču detoksikaciju i pročišćavaju dišne organa, dok blagi i stručni pokreti terapeuta opuštaju zgrčene mišiće oko kralježaka. Uz duboku relaksaciju i smanjenje bolova u mišićima, poboljšat će vam se držanje i osjećat ćete se lakše i vitalnije.

Uspostavite ravnotežu misli i emocija

Moderan čovjek puno razmišlja, a u svjetlu okolnosti u kojima živimo, nerijetko se događa da naše misli imaju negativan predznak. Primijetili ste da, kad se loše osjećate trebate, zrak. Ili, još bolje, strujanje zraka, vjetar koji će vam razbistriti glavu i emocije.

U Termama Tuhelj kreirali su aroma program vrtloženja zraka s različitim aromatičnim uljima. Ovo je jedan od najatraktivnijih tretmana u Svijetu sauna. Već kratak boravak u sauni s vrtloženjem zraka pomoći će vam da na život pogledate nekim drugim očima, uspostavite ravnotežu misli i emocija.

Više o ponudama i tretmanima Terma Tuhelj pronađite OVDJE.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI