Albina objavila spot za pjesmu “Plači mila” i odmah ušla u trending – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Albina objavila spot za pjesmu “Plači mila” i odmah ušla u trending

Albinin prvi autorski singl na hrvatskom, „Plači mila“ dobio je pripadajući videospot! Osim u procesu stvaranja same pjesme, 22-godišnjakinja je sudjelovala i u izradi vizualnog identiteta te je s redateljem Lukom Sepčićem (duo SESTRICE) razvila njegov koncept.

Ovaj svestrani angažman za pjevačicu je još jedan veliki iskorak u dosadašnjoj karijeri, ali i pokazatelj kreativnog i glazbenog sazrijevanja. Pjesmu „Plači mila“ krase najosobniji stihovi koje je Albina do danas otpjevala, a nastali su tijekom njene dvotjedne karantene nakon nastupa u Poljskoj: „Uvijek sa sobom nosim planer pa sam tako i tada pri ruci imala jedan blokić po kojem sam počela pisati. I pjesme su samo krenule iz mene. Tematike su im različite i mogu reći da sam sa svim tekstovima zadovoljna. No, Branimir Mihaljević i ja prepoznali smo ‘Plači mila’ kao potencijalni singl. Pjesma je vrlo emotivna, iako njezin ritam to na prvu možda i ne otkriva, no vjerujem da će oni koji ju pažljivo prožive slušajući i gledajući spot shvatiti što sam osjećala dok sam ju pisala”, ispričala je.

O svojem je novom singlu pričala i u vrijeme njegovog nastajanja, kad je pratiteljima na društvenim mrežama najavila da neće zvučati kao njena dosadašnja izdanja. Ipak, ostala je dosljednja sebi i svojim kreativnim afinitetima, koji je iznova motiviraju da inspiraciju potraži u dosad neistraženim područjima: „Pjesma ostaje u mojem žanru, popu, to je mjesto na kojem se osjećam dobro, to sam ja, no uzore sam ovoga puta pronašla i u nešto alternativnijim žanrovima; zvuk je nešto drugačiji od onoga na što smo navikli u tipičnom hrvatskom popu. U instrumentalu ima nešto zanimljivih i možda neočekivanih momenata, a za neke dijelove pjesme sam uzore našla i u trapu. Još se otkrivam, sazrijevam, upoznajem sve više ljudi iz industrije, slušam sve više različite glazbe… Tako da me jako zanima gdje će me sve to odvesti! Za sada sam prilično zadovoljna. Ništa ne forsiram, nego idem kamo me vodi srce.“

Da je riječ o vrlo posebnoj pjesmi potvrđuje i njen producent Branimir Mihaljević„Svaka pjesma za Albinu je custom made jer ona ima jedinstvenu priliku biti drugačija, svježa i nova. Publika koja ju prati broji se u za nas nevjerojatnim brojkama, ali upravo to joj sada otvara priliku da glazbu koju zajedno stvaramo odvedemo gdje god mi želimo jer nas publika prati. Zato se ne libimo eksperimentirati i ponuditi njenoj  neki novi zvuk, koji nas tek očekuje umjesto da robujemo postojećim formatima. Povrh svega, u ‘Plači mila’ se baš osjeti da ju Albina posebno intimno osjeća. Gdje ćeš bolje…”

Za spot „Plači mila“ zaslužan je duo Sestrice (Luka Sepčić, Ana Badurina), s kojima je Albina surađivala pred objavu ljetnog hita „La La Love“: „’Plači mila’ potpuno je drugačija od prethodnog singla pa sam nekako i nju samu doživjela u nekom potpuno drugačijem svjetlu, a moram priznati da sam se u ovu Albinu apsolutno zaljubila. Kao i uvijek, Luka je raširio svoje kreativne pupoljke na najjače, a beauty ekipa ju je dovela na još jednu razinu iznad, što zna biti apsolutno magično s ovim specifičnim timom. Vjerujem da će svi prepoznati ovu fuziju ideja, stvaranja, ali i osjetiti s kojim je zadovoljstvom priča nastala”, komentirala je Ana Badurina.

Foto: Ante Odak

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI