Ansambl Synesthetic Project najavio izvedbu multidisciplinarnog koncerta Decameron 2.0 – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ansambl Synesthetic Project najavio izvedbu multidisciplinarnog koncerta Decameron 2.0

Decameron 2.0 je multidisciplinarni koncert za troje glazbenika, dvoje plesača i tehnologiju umjetnice Nike Bauman i njezina ansambla Synesthetic Project.

Deset likova, pet živih i pet digitalnih, kroz deset priča dijele svoja iskustva iz karantene, transformirajući time izolaciju u povezanost. Njihove pripovijetke kreću se od mitskih do suvremenih: priče o zarobljenosti i potrebi za društvom; o ratnicima i čaroliji; o borbi s vlastitim demonima; priče o nemiru i potrazi za izgubljenim; o potrazi za smislom i gubitkom sebe u iluziji; o očaju i izazovima ljubavi; te konačno, o odricanju savršenstva u korist čovječnosti. Dok je primarna motivacija ovih desetero likova ispunjavanje vremena, jedna puno dublja potreba također izlazi na vidjelo: slušati i biti saslušan, davati i primati; podijeliti bol s drugima i osjećati se shvaćenim.

Inspiriran Boccaciovim bezvremenskim pripovjetkama, Decameron 2.0 istražuje snagu priče i ljudske potrebe za povezanošću i nudi ideju na koji si način, poput Scheherezade, možemo spasiti život – pričama.

Synesthetic Project čine:

Nika Bauman, flauta, umjetničko vodstvo
Ana Marković, klavir
Marko Ferlan, gitara
Anna Barbara Bonatto, ples
Rino Indrawan Indiono, ples
Video: Stuart MacLean, Nikola Stojković
Glazba: Leo Brouwer, George Crumb, Anton Prettler, Marko Ferlan, Miroslav Tadić, Claude Debussy, Astor Piazzolla

Izvedba ovog koncerta bit će upriličena u MM Centru u Savskoj 25 u Zagrebu. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni SC-a po cijeni od 25 kuna u pretprodaji dok će na dan koncerta koštati 50 kuna. Rezervacije su moguće na [email protected]

Synesthetic Project multidisciplinarni je ansambl predvođen zagrebačkom flautisticom Nikom Bauman. Ansambl kroz klasičnu i suvremenu glazbu, suvremeni ples i vizualne umjetnosti istražuje nove formate koncerata kao performansa. Ideja je stvaranje svijeta koji slavi raznolikost, u kojem se umjetnici i publika susreću bez predrasuda i granica žanra ili medija kako bi podijelili svoje priče jedni s drugima i, barem nakratko, progledali kroz tuđe oči.  Ansambl je autorske projekte izveo u Zagrebu, Beču, Innsbrucku i Minhenu, a projekt „Landscapes and Dances“ izveden je u Dublinu kao jedan od projekata kulturne promidžbe Republike Hrvatske u inozemstvu financiranih od strane Ministarstva vanjskih poslova. S projektom „Jaga“ ansambl se plasirao u finale natjecanja za koncertnu dramaturgiju HUGO u Feldkirchu u Austriji te je dobitnik potpore Ministarstva za kulturu Republike Austrije za video snimanje tri najnovije produkcije (Itinerant, Decameron 2.0 i LUX).

Foto: Tyrone Kelly

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI