Božo Vrećo vraća se u Lisinski na krilima albuma “Lachrimæ” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Božo Vrećo vraća se u Lisinski na krilima albuma “Lachrimæ”

Božo Vrećo šestim albumom “Lachrimæ” zaokružuje cjelinu autentičnog ispjevavanja i izvornih tekstova Sefarda koji se sastoji od otočnih pjesama, kroz dijapazon kantauturskog rada i pripjeva autohtono s područja BiH, te tako kroz sve albume do sada formira jedan potpuno nov inovativan makamski pristup izvedbe i skladbe sevdalinki.

Pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan- kako pišu svjetski mediji, francuski ARTE , američki New York Times i španjolski El Periodico. Spomenuti svjetski mediji ga nazivaju Ikonom slobode, Anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca. Lirski tenor koji svojim anđeoskim kastrato glasom ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijesti i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima.

Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i studijama za balet i operu, dokumentarne filmove o sevdalinci. To je ujedno i njegov avangardni doprinos istoj. Dakako, radi i na studijama koje se tiču mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe. Trenutno radi na filmskoj glazbi ladino pjesama u BiH i jedna takva naziva “Maldiča” bit će dio dokumentarnog filma o njemu, sevdahu i Sarajevu naziva “Sarajevo stereo” u produkciju i režiji Kanaki films i Medikus Mundi produkcije iz Madrida i Barcelone.

Princ sevdaha vraća se u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, a koncert će biti koncipiran tako da čini segmente sevdah pjesama koje su od davnina i one koje su tek nastale, a pratnju će činiti izvrsni glazbenici iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Nadolazeći koncert je zamišljen kao dijapazon performansa svjetskog ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme.

“Bit će magičnost od koncerta jer voljeni Zagreb to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se čarolija i desi, vidimo se 2. listopada u Lisinskom gdje trebate biti kako bi osjetili i probudili ljubav u sebi”, kazao nam je Božo Vrećo za nadolazeći koncert.

Obavezno je priložiti i COVID potvrdu, a ukoliko niste cijepljeni možete se testirati u sklopu dvorane te je potpuno besplatno. Koncert koji će biti održan 2. listopada počinje u 20 sati, a ulaznice potražite u sustavima Eventim, Entrio i na blagajnama dvorane.

Foto: Karla Matulina

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI