Elton John objavio duet sa Steviejem Wonderom – “Finish Line” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Elton John objavio duet sa Steviejem Wonderom – “Finish Line”

U vrijeme dok plesna himna Eltona Johna „Cold Heart with Dua Lipa (PNAU Remix)“ učvršćuje svoju poziciju globalnog hita, popularni glazbenik nastavlja otkrivati nove slojeve nadolazećeg albuma „The Lockdown Sessions“.

Prošlog tjedna predstavio je baladu „After All“ snimljenu s Charliejem Puthom, a sada već imamo priliku slušati i „Finish Line“ – sjajnu suradnju Eltona Johna i Stevieja Wondera.

Iako su već surađivali, riječ je o prvom studijski snimljenom duetu ova dva glazbena velikana. Elton John i Stevie Wonder pjevali su već zajedno, uz Dionne Warwick i Gladys Knight, u hit singlu „That’s What Friends Are For“ koji je sredinom osamdesetih zauzeo prve pozicije Billboardove pop i R&B top liste kao i službene top ljestvice suvremene glazbe, a osim toga, Stevie je na usnoj harmonici odsvirao i prepoznatljivu melodiju Eltonove pjesme „I Guess That’s Why They Call It the Blues”. Prvi njihov duet, „Finish Line“, obojici je dao prostora za pokazati se u najboljem svjetlu: u prvom dijelu dominira Eltonov klavir i vokal dok u drugom dijelu vodstvo preuzima vokal soul ikone Stevieja Wondera. Wonder je pjesmu obogatio i profinjenim solom na usnoj harmonici dok posebnom štihu pjesme doprinosi gospel zbor Sunday Service Choir. Nastao u posebnim uvjetima „na daljinu“, duet je producirao Grammyjem nagrađivani Andrew Watt.

„Andrew Watt je odradio sjajan posao. Bio je to čaroban proces. Uvijek sam uživao surađivati sa Steviejem i presretan sam što nakon pedeset godina prijateljstva napokon imamo i pravi duet“, komentirao je Elton John dodavši kako Wondera smatra istinskim genijalcem. „Ne mogu biti ponosniji“, istaknuo je Elton uz salvu pohvala Steviejevu telentu, „Otišao bih toliko daleko i rekao kako je ovo jedna od najboljih pjesama koje sam ikad snimio.“ Slavljenju glazbe i dugogodišnjeg prijateljstva pridružio se i Stevie obrativši se Eltonu s izjavom: „Eltone, svatko tko te bude slušao dok pjevaš ‘Finish Line’ čuti će i doživjeti tvoju mudrost, tvoju bol, tvoju dušu, tvoju ljubav i tvoju snagu. Sjajno!!“

Pjesma „Finish Line“ naći će se na albumu „The Lockdown Sessions“ koji na jednom mjestu okuplja suradnje s nekima od najvećih i najpoznatijih svjetskih glazbenika i glazbenica. Uz već predstavljene suradnje na nadolazećem studijskom izdanju sudjelovali su i Brandi Carlile, Eddie Vedder, Gorillaz, Lil Nas X, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Rina Sawayama, SG Lewis, Stevie Nicks, Surfaces, Years & Years, Young Thug i drugi. Jedinstvena zbirka suradnji s umjetnicima koje na jednom mjestu može okupiti samo Elton John, nastala je kroz na rad na daljinu tijekom posljednjih 18 mjeseci u kojima je svijet bio zatvoren. Album koji slavi zajedništvo, „The Lockdown Sessions“, najavljen je za 22. listopada,

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI