Fantastičan Adam Nussbaum’s Leadbelly Project za kraj 3. Backstage Live Pula Festivala – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Fantastičan Adam Nussbaum’s Leadbelly Project za kraj 3. Backstage Live Pula Festivala

Koncertom četvorice virtuoza koji su predstavili Adam Nussbaum`s Leadbelly Project, završen je 3. Backstage Live Pula Festival.

Adam Nussbaum na bubnjevima, Steve Cardenas i Nate Radley na gitarama, te Ohad Talmor na saksofonu, predstavili su publici u INK Pula glazbu legendarnog Leada Bellyja u novim aranžmanima. Lead Belly je Adama Nussbauma nadahnuo još kao dječaka, počevši od samih naslovnica albuma pa nadalje. Mnoge je iznenadilo što u postavi benda nema basista, ali Adam Nussbaum je i za to imao objašnjenje – htio je istražiti nešto novo i predstaviti glazbu uz dvojicu gitarista, što je ukupno 12 žica koliko je imala i gitara koju je svirao Lead Belly. Sudeći po reakcijama publike i pozivu na bis, projekt je oduševio i publiku.

Foto: Davor Hrvoj

Glazbenici su prije koncerta uživali u ljepotama Pule i gastronomskoj ponudi što su rado podijelili i sa svojim pratiteljima na Instagramu.  U sklopu 3. Backstage Live Pula 2021 održana su 4 koncerta –  nastupili su Forq, Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley, The Dan Tepfer Trio i Adam Nussbaum’s Leadbelly Project! Publika je tako imala priliku uživati u vrhunskim izvedbama inozemnih glazbenika. A to je u posljednjih godinu i pol uistinu bila rijetka privilegija zbog ograničenih putovanja i pandemije koronavirusa. Uz to, glazbenici su preko svojih društvenih mreža u svijet poslali divne razglednice iz Pule.

Foto: Davor Hrvoj

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI