Iron Maiden najavili novi datum koncerta u Zagrebu – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Iron Maiden najavili novi datum koncerta u Zagrebu

Iron Maiden najavljuje nastavak europskog dijela turneje Legacy Of The Beast 2022, a na listu već potvrđenih nastupa dodano je još šest gradova, uključujući i Arenu Zagreb gdje će zasvirati 22. svibnja 2022. godine.

Glazbeni spektakl Legacy Of The Beast vidjelo je već gotovo dva milijuna ljudi diljem svijeta, a obožavatelji i mediji pozdravili su ga kao najekstravagantniju i vizualno najspektakularniju izvedbu dosadašnje karijere benda, sa set listom najomiljenih hitova fanova, koji predstavljaju presjek njihovog glazbenog puta kroz desetljeća. Turneja 2022 će uključivati i neke od pjesama s najnovijeg Maidenova studijskog albuma Senjutsu, koji je debitirao na #1 u Hrvatskoj, a koje će se prvi put svirati uživo.

Sljedećeg ljeta konačno ćemo moći nastaviti turneju Legacy of the Beast po europskim arenama i stadionima, koja je prvobitno bila predviđena za 2020. te nakon toga dvaput odgađana! Oduševljeni smo što smo bili u mogućnosti dodati nastupe u velikim istočnoeuropskim gradovima, uključujući i Ukrajinu gdje nikada nismo svirali. Napravit ćemo nekoliko promjena u produkciji i set listi kako bismo uključili neke pjesme s našeg novog albuma Senjutsu pa će tako nastavak turneje Legacy Of The Beast iz 2022. biti još uzbudljiviji i spektakularniji od hvaljenog originalnog showa. Možete biti sigurni da ćemo i dalje svirati sve “hitove” i da ćete moži vidjeti sve ključne elemente originalne turneje poput Spitfirea, Icarusa, Hella, bacače vatre, pirotehnike i ostalog! Samo ćemo malo sve prodrmati, a Trooper Eddie će dobiti ozbiljnu konkurenciju u novom Senjutsu “svijetu” koji dodajemo“, dodao je Rod Smallwood, menadžer benda.

“Jako se veselimo našem povratku u Europu sljedeće godine i sjajno je što smo uspjeli potvrditi Zagreb kao i ostale velike gradove u istočnoj Europi.  Sve su to veliki gradovi u kojima nas čeka puno naših vjernih obožavatelja. Uzbuđen sam i zbog novih dodataka scenskoj produkciji i jedva čekamo pokazati sve što smo vam pripremili. Cijeli bend je stvarno uživao u dosadašnjem dijelu turneje Legacy i ne možemo dočekati da se vratimo na put, da sviramo uživo, zabavimo se i vidimo vas sve opet!”, izjavio je Bruce Dickinson, glavni vokal Iron Maidena. 

Europski dio turneje:
22.5. Arena Zagreb, Hrvatska
24.5. Srbija, Beograd, Stark Arena
26.5. Rumunjska, Bukurešt, Romexpo Outdoor
29.5. Ukrajina, Kijev, VDNG
13.6. Bugarska, Sofia, Arena Armeec
16.6. Grčka, Atena, Olympic Stadium

Kompletna lista datuma svih europskih nastupa turneje Legacy Of The Beast 2022, može se pronaći na službenoj stranici www.ironmaiden.com. Produkcija i set lista turneje Legacy of the Beast inspirirana je istoimenom besplatnom mobilnom igrom koja je dostupna na iOS i Android platformama na www.ironmaiden.com/play. Ulaznice kreću u prodaju 6. prosinca u 10 sati te će se moći kupiti putem sustava Eventim. Kao i uvijek do sad, za članove fan kluba Iron Maiden održat će se ekskluzivna pretprodaja, a potvrđen je i nastup benda Lord of the Lost.

Foto: Ivan Matković

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI