Iz negativnih situacija možete samo naučiti

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Koliko ste se puta uhvatili u razmišljanju da ste nezadovoljni vlastitim životom, radnim mjestom, obvezama i ljudima koji vas okružuju? Koliko puta su vam negativne misli bile pokretač sumorne svakodnevice? Jeste li svjesni da iz negativnih situacija možete naučiti? Zatvarajući se u krug, šireći negativnu energiju, postali ste uteg svojim negativnim mislima, uvijek tražeći razloge, a nikada rješenja. Ono što je nedostajalo je malo zahvalnosti, samo malo prihvaćanja da život donosi i nešto negativno, nakon čega će se dogoditi pozitivne situacije.

Zahvaljivanjem u teškim situacijama ovladavamo prihvaćanjem situacije, jer ionako to nam je jedini izbor.

Louise Hay uči nas kako treba biti zahvalan na svakom danu, jer zahvalnost prema životu, ljudima pa i onim negativnim trenucima, zapravo je prvi korak prema sreći.

Riječ koja ruši barijere

Zahvalni se ne rađamo. Zahvalnost se uči i razvija praksom. Jedan od koraka je prihvaćanje životnih situacija baš onako kako se događaju, čime se postaje bogatiji, duša plemenitija, a srce ispunjenije. Jedno iskreno, promišljeno „HVALA“ koje ste izrekli tijekom teška dana već će biti dovoljno da osjetite promjenu, onu potrebnu dozu sreće koja ima snagu da negativno postane pozitivno.

I bez obzira na sve što život nosi, i probleme koji su tako česti u ljudskom životu, kamo god krenuli, što god osjećali, u svakom trenutku sigurno imate jedan razlog da budete zahvalni.  Zato na kraju svakog dana prije nego što idemo spavati osvijestite tri stvari za koje ste zahvalni tog dana i iskreno recite HVALA, riječ za koju su vas još bake učile da ruši sve barijere i otvara sva vrata.

Smisao života

Zahvalnost je poticaj koji će vas uvijek gurati naprijed da prihvaćate neprihvatljivo, da realizirate neostvarivo. Zahvalnost daje smisao svakom životu, jer čovjek koji je zahvalan na onome što ima, biti će zahvalan na svemu što može dobiti. Tanka je nit koja dijeli dobro od zla, tugu od osmijeha, ali zahvalno će srce u svemu pronaći blagoslov. Poklonite svome srcu dovoljno hrabrosti, sebi dovoljno snage da iz najtežih situacija izađete snažniji i budite zahvalni na svemu, jer samo tada i sutra ima ljepšu perspektivu, a vaše buđenje nasmiješenu realnost.

I zapamtite – zahvalni u kapi vide more… brod, putovanje, daleke destinacije… slobodno nastavite niz.

Ne zaboravite, zahvalnost se uči!

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI