Jesenski noviteti iz Stilus knjige privlače pozornost

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Među novitetima Stilus knjige ističe se “Sestrina priča” Donatelle Di Pietrantonio, sjajan roman o obitelji, ljubavi i vezama koje nas određuju. Zanimljivi krimić “Veliko otvorenje” oduševit će mnoge knjigoljupce jer ih vodi na otvorenje Artemisa, prvog hotela na Mjesecu. Životni vodič za djevojke “Ti me ne razumiješ” najbolji je dar koji možete darovati svojoj kćeri, ali i sebi. James Norbury nam kroz novu knjigu “Mačak koji je poučavao zen” donosi novu dozu bezvremenske mudrosti. Vjerujemo da će ovi jesenski noviteti iz Stilus knjige biti na listama za čitanje mnogih od vas.

Sestrina priča

Donatella Di Pietrantonio

Povratak svijetu i junakinjama književne senzacije “Vraćena”

Adriana me je znala povući natrag svemu onom što sam htjela ostaviti za sobom… Biti joj sestra budilo je u meni snažan osjećaj nelagode.

Gluho je doba noći. Mlada žena, Adriana, žustro kuca na vrata starije sestre s bebom u naručju. Od koga bježi? Kakva neugodna otkrića donosi sa sobom? Kakve će posljedice imati njezin dolazak?

Godinama kasnije starija sestra, sveučilišna profesorica, u djetinjstvu poznata pod bolnim nadimkom Vraćena, dobiva poziv da hitno dođe u Pescaru. To će putovanje sa sobom povući i putovanje meandrima prošlosti, sjećanjima na minule ljubavi i gubitke, tajne i žaljenja.

“Sestrina priča” Donatelle Di Pietrantonio, autorice čiji su romani prevedeni na više od trideset jezika, sjajan je roman o obitelji, ljubavi i vezama koje nas određuju. Prenosi istu poruku kao najveća djela talijanske književnosti 20. stoljeća – od Else Morante do Prima Levija – a ona glasi: iako je patnja neizostavan dio života, možemo odlučiti da nas ona ne definira.

Istinski dragulj. – La Repubblica
Predivna, duboko potresna priča. – Huffington Post, Italija
Glatko prelazi između prošlosti i sadašnjosti pretresajući godine neartikuliranih emocija. – Natalie Portman
Donatella Di Pietrantonio zna kako se probiti do točke do koje je jako teško doprijeti bez ranjavanja. – New Yorker

Veliko otvorenje

Lauren Forry

Jedan hotel. Deset gostiju. Koliko će ih preživjeti?

Putovanje života. Što ste sve spremni učiniti da biste sudjelovali u njemu?

Deset sretnika osvojilo je jedinstvenu priliku da sudjeluje na najekskluzivnijoj zabavi stoljeća: otvorenju Artemisa, prvog hotela na Mjesecu. Plan je jednostavan, dva tjedna uživat će ne samo na iznimnoj lokaciji već i u nevjerojatnom luksuzu. No čim su dospjeli na Mjesec, svemirski brod kojim su doputovali uputio se prema Zemlji bez objašnjenja, a vrata hotela se zatvaraju… Vrlo brzo postaje im jasno da ništa nije onako kako su zamišljali. Mjesto doista odiše luksuzom, ali nema nikoga osim njih. Prepušteni su sami sebi. Već idući dan pronalaze mrtvo tijelo jednoga od njih, a strah se širi grupom. Ova smrt samo je početak…

“Veliko otvorenje” američke spisateljice Lauren Forry uzbudljiv je roman o skupini stranaca koji, ako žele preživjeti, moraju pobijediti vlastite strahove, duboko ukorijenjene predrasude i djelovati kao tim.

Mjesec je spektakularno okruženje za ovaj iznimno zabavan krimić pisan u maniri Agathe Christie. – T. M. Logan

Ti me ne razumiješ

Tara Porter

Ova knjiga najbolji je dar koji možete darovati svojoj kćeri, ali i sebi.

Nikada prije djevojke i mlade žene nisu imale toliko slobode i izbora kao danas. Ali nikada prije nisu bile ni suočene s toliko zahtjeva i očekivanja – bilo da si ih nameću one same ili da to čini njihova okolina. Neke stvari za djevojke i mlade žene kreću se u dobrom smjeru, ali neke druge krenule su po zlu. Problemi s mentalnim zdravljem među tinejdžericama i mladim ženama u strašnoj su uzlaznoj putanji: samoozljeđivanje među djevojkama u dobi od 16 do 24 godine skočilo je sa 6 posto u 2000. godini na današnjih oko 20 posto. Na koji se način današnje tinejdžerice i djevojke mogu nositi s ovim životnim razdobljem? Postoji li uopće jednoznačan i jednostavan odgovor?

Oslanjajući se na golemo iskustvo, znanje i stručnost u radu s djecom i adolescentima, iznimno cijenjena britanska klinička psihologinja dr. Tara Porter u knjizi “Ti me ne razumiješ” piše o izazovima i problemima s kojima se današnje djevojke, mlade žene, ali i svi mi susrećemo te nam govori kako ih prevladati. Pišući o obiteljskim odnosima i toksičnim prijateljstvima, kontroliranju tjeskobe i nošenju s negativnim emocijama, o ispitima, školi i obrazovanju, ljubavi i seksu, opsjednutosti savršenim izgledom i zdravom prehranom te ovisnosti o internetu, dr. Tara Porter obraća se izravno svojim čitateljicama jezikom punim topline, empatije i humora.

Ovu nevjerojatno čitku i poučnu knjigu preporučila bih svakoj djevojci i mladoj ženi… Tara s iznimnom stručnošću, toplinom i humorom piše o svim izazovima s kojima se tinejdžerice susreću i objašnjava im kako ih prevladati. – Julia Samuel, psihoterapeutkinja i autorica bestselera “Tuga koja iscjeljuje”

Mačak koji je poučavao zen

James Norbury

Ovo je priča o iskusnom zen-mačku koji sazna za usamljeni drevni bor duboko u javorovoj šumi, pod kojim se otkriva sva mudrost svijeta. Stoga se odluči otisnuti na put spoznaje. Na svojemu putovanju susreće živopisne likove: tjeskobnog Majmuna i Kornjaču umornu od života, bijesnog Tigra, zbunjenog Vučića i gramzivu Vranu. Svatko od njih ima svoju priču i lekciju koju želi podijeliti.

Ali nakon neočekivanog susreta sa zaigranim Mačićem, Mačak iz temelja počinje sve preispitivati…

“Mačak koji je poučavao zen” Jamesa Norburyja govori o sasvim posebnom mačku u izuzetnoj pustolovini. Namijenjena čitateljima svih dobi, priča je to neodoljive ljepote koja donosi bezvremensku mudrost.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI