Jesmo li mudri? – She

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Mudrost se najčešće povezuje s uvidima, dobrim rasuđivanjem i integriranim znanjem. A sve što se događa u zadnje vrijeme ne čini se previše mudrim. Pa tako i ja zadnjih par tjedana sve što napišem ne mogu završiti jer nemam ništa mudro za reći, a loše se osjećam jer ništa nisam objavila.

Živimo u društvu napuhanom podacima, a ipak izgladnjelim za mudrošću. Povezani smo 24/7, ali tjeskoba, strah, depresija i usamljenost su na vrhuncu. Moramo ispraviti kurs.

Elizabeth Kapu’uwailani Lindsey

I što uopće više reći?

Sve što počnem pisati čini se suvišno. Toliko je informacija u eteru da mi se čini da nisu još i moje potrebne. Pogotovo ako nemam ništa lijepo ni motivirajuće za reći. Volim pisati korisne stvari ili bar ono što mislim da je korisno i doprinosi međusobnom razumijevanja.

Razdor i nadmudrivanje, sarkazam i ironija ne pomažu u ovoj situaciji.
Volim ja sarkazam i koristim ga ali ne želim ga u ovom trenutku slati u kolektivnu svijest jer ne doprinosi ujedinjenju i razumijevanju.  A mislim da je to put kojim bi trebali ići jer to je uvijek način koji vodi rješenju.

Misliti je…

Normalno je imati određeno mišljenje i sasvim ga je u redu i promijeniti. U redu je i priznati grešku i ispričati se. Nije to nikome posebno ugodno ali je važno. Važno je zbog vlastitog rasta i razvoja i zbog ljudi koje smo svojim načinom razmišljanja i djelovanja povrijedili.

Oprosti!    

Jesmo li dovoljno svjesni da priznamo grešku? Jesmo li dovoljno odrasli da preuzmemo odgovornost za vlastite postupke?

Voljela bih vjerovati da jesmo. A kako sve počinje od svakoga od nas željela bih se ispričati svima koje sam svojim riječima ili postupcima povrijedila. Bilo svjesno ili nesvjesno.

Žao mi je jer nisam znala bolje. Žao mi je i u budućnosti ću pokušati ne ponavljati iste greške. Ne znam koliko ću biti uspješna ali dati ću sve od sebe.
I to je sve što svatko od nas može. Raditi što znamo u određenom trenutku i učiti iz grešaka kada ih uvidimo.

Hvala vam!

Hvala vam na razumijevanju za moje propuste. Ono što svi možemo je učiti iz iskustva i implementirati novo znanje u svoj život.

To nas čini ljudima! I jedno je od najljepših iskustva koje kao ljudsko biće imamo priliku iskusiti.

Učiti, griješiti, napraviti korekciju i integrirati novo znanje u vlastiti život jer to je prava mudrost!

“Znanje bez primjene je jednostavno znanje. Primjena znanja na nečiji život je mudrost – i to je krajnja vrlina.”

Kasi Kaye Iliopoulos

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI