Još jedna inovacija dolazi nam iz laboratorija dr. Kaliterne

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Razne nepravilnosti na koži često ukazuju kako problem dolazi iznutra, a uz zdravu prehranu i hidrataciju čitavog organizma, od velike je važnosti u njegu kože uvrstiti proizvode koji će kožu učiniti zategnutom, svježom i sjajnom. Užurbana svakodnevica ostavlja trag na nama, posebice na našoj koži. Zbog toga je neophodno pronaći vremena za rituale i rutine koje će učiniti našu kožu što boljom.

Brend My Skin by Dr. Kaliterna nastao je 2012. godine kada je doktor Kaliterna pokušavao pronaći zdravstveno rješenje za pomoć svome ocu. Prvi sastojak njegove kreme bila je ljekovita biljka gavez, korištena isključivo za ublažavanje bolova. Uz ublažavanje bolova, krema je imala zapanjujuć i blagotvoran utjecaj na poboljšanje strukture kože. Sve to dalo je vjetar u leđa dr. Kaliterni i navelo ga da samo nastavi istim putem. Danas je brend My Skin by Dr. Kaliterna već etabliran, a kvalitetni proizvodi za njegu kože nalaze se u kupaonskim ormarićima mnogih žena i muškaraca.

Spoj znanosti i prirode oduvijek je formula kojom se My Skin by dr. Kaliterna vodi u izradi svojih preparata. Tako je za jedan od noviteta inspiracija pronađena u procesu autofagije. Autofagija je proces kojim se tijelo, a time i naš najveći organ koža, rješava toksina i mrtvih stanica, a pospješuje staničnu obnovu i stvaranje kolagena, što u konačnici usporava starenje.

Upravo je autofagija magija koja se dešava u novom preparatu brenda My Skin by Dr. Kaliterna, kremi Demirage. Ova krema čija je zadaća aktiviranje procesa autofagije stanica kože, sadrži pet pomno odabranih sastojaka koji potiču proces autofagije koji s vremenom slabi, što je uzrok starenju i razvoju bolesti. Krema pomaže u obnovi kožne barijere, pojačavanju hidratacije i ublažavanju upala, a namijenjena je svim tipovima kože, posebice zreloj koži. Osim što pospješuje pomlađivanje, odličan je saveznik u borbi protiv akni i zacjeljivanju kože.

Još jedna inovacija dolazi nam iz laboratorija dr. Kaliterne. Imajući u vidu da nažalost mnogi od nas konzumiraju previše šećera, Dr. Kaliterna odlučio je uhvatiti se u koštac s ovim problemom. Tijelo ponekad apsorbira više šećera nego što ih može iskoristiti pa se njegove molekule vežu na proteinska vlakna u svakoj našoj stanici i stvaraju se završni produkti glikacije – A.G.E. produkti (Advanced Glycation End Products).

Proces glikacije uzrokuje starenje, gubitak elastičnosti i čvrstoće kože te nastajanje bora, a novi proizvod, krema Anti-A.G.E.s zaustavlja njegovo štetno djelovanje. Jedina je krema na tržištu koja sadrži sastojke koji učinkovito suzbijaju posljedice glikacije, a djeluje i preventivno. Snaga Anti-A.G.E.s-a   je u antioksidansima, kao što je karnozin, koji pospješuju izgradnju kolagena, odgovornog za gipkost i elastičnost kože.

Dr. Dinko Kaliterna

Dodatne informacije o novim proizvodima možete pronaći na web stranici https://myskin.hr/. Ulaganje u kvalitetu uvijek je dugoročno isplativo, a vaša koža bit će vam zahvalna.

Foto: Bojan Zibar

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI