Kad te nešto boli, brzo to preboli!

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Swixx BioPharma je tvrtka registrirana u Baaru u Švicarskoj, nastala s ciljem da u područjima Srednje i Istočne Europe, na različitim tržištima, zastupa farmaceutske multinacionalne i ostale kompanije koje žele biti nazočne na tim tržištima kroz plasman svojih proizvoda (lijekova, medicinskih proizvoda, OTC lijekova, dodataka prehrani, dermokozmetičkih proizvoda…), ali ne žele osnivati svoje direktne podružnice, ili, ako su već prisutne kroz direktne podružnice, žele takvu poslovnu praksu promijeniti i iste ukinuti.

Swixx Biopharma zapošljava jedinstvenu grupu menadžera i medicinskih stručnjaka posvećenih etabliranju modernih lijekova i sličnih proizvoda u spomenutoj regiji. Swixx Biopharma je uslužno orijentirana, visokokvalitetna i etički vođena tvrtka koja je s radom u Hrvatskoj započela u listopadu 2015. i od tada bilježi konstantan rast i razvoj.

Razgovarali smo s Leonardom Fulirom, OTC Marketing i Sales Managerom.

Koje sve lijekove Svixx Biopharma ima u svom portfelju?

Swixx Biopharma u svom portfelju ima širok dijapazon različitih lijekova, od OTC do onkoloških lijekova, međutim želio bih naglasiti kako u tzv. bezreceptnom segmentu također zastupamo i neke dodatke prehrani i dermokozmetičke proizvode: brendove SIDERAL i MUSTELA. Od OTC lijekova zastupamo za sada brendove: EFFERALGAN i COMBOGESIC.

Što je Combogesic, novi lijek koji je nedavno predstavljen na hrvatskom tržištu?

COMBOGESIC je OTC lijek namijenjen kratkotrajnom, simptomatskom liječenju blage do umjerene boli kod osoba iznad 18 godina starosti. Na našem je tržištu prisutan u obliku filmom obloženih tableta, kao fiksna kombinacija dviju dobro poznatih djelatnih tvari: paracetamola i ibuprofena. Paracetamol djeluje na način da zaustavlja prijenos bolnih podražaja do mozga. Ibuprofen spada u skupinu lijekova pod nazivom nesteroidni protuupalni lijekovi (eng, non- steroidal anti-inflammatory drugs ili NSAIL). Ublažava bol i smanjuje upalu (oticanje, crvenilo ili bolnu osjetljivost).

Leonard Fulir, OTC Marketing i Sales Manager, Swixx BioPharma d.o.o.

Po čemu je drugačiji od drugih? Koje su glavne prednosti i benefiti? Tko ga sve smije koristiti? Smiju li ga i djeca koristiti?

COMBOGESIC je lijek koji ima omjer spomenutih aktivnih tvari, dakle paracetamola i  ibuprofena 500mg/150mg. Po tom je jedinstven na hrvatskom tržištu. Može ga se pronaći u pakiranjima od 10 i 20 komada u kutijici i registriran je, za sada, samo za osobe iznad 18 godina starosti.

U kojim slučajevima se može koristiti? Migrena? Postoperativni zahvati?

Obzirom da je namijenjen za kratkotrajno simptomatsko liječenje blage do umjerene boli, glavobolja, menstrualna bol, zubobolja, bolovi u mišićima, vratu, bolovi u leđima, bolovi nakon stomatoloških zahvata, bolovi u sinusima, teniski lakat.. Također, može se koristiti nakon postoperativnih zahvata za ublažavanje boli.

Koliko utječe na poboljšavanje kvaliteta života u svakodnevnim situacijama?

Vjerojatno je svatko od nas barem jednom u životu osjetio neku vrstu blage do umjerene boli i upravo u tim trenucima osoba koja trpi bol spoznaje koliko nas ista ometa u normalnom svakodnevnom funkcioniranju. Razdražljivi smo, dekoncentrirani, patimo.

Uzimanjem preporučenih doza COMBOGESICA itekako možemo utjecati na smanjenje i otklanjanje boli kao čestog problema današnjice, a time automatski doprinosimo i poboljšanju kvalitete života. *Ova kombinacija djelatnih tvari zajedničkim djelovanjem postiže brži i jači analgetski učinak u odnosu na iste doze paracetamola i ibuprofena pojedinačno, uz napomenu kako je sigurnost za ljudsku uporabu identična kao kod pojedinih komponenti zasebno. Uobičajena doza je jedna tableta do dvije tablete koje se uzimaju svakih 6 sati, po potrebi, do najviše šest tableta u 24 sata.

literatura:
Combogesic Uputa o lijeku: Informacije za bolesnika,
*14 August 2017, EMA/517697/2017, EMEA/H/A-29/001447
„Questions and answers on Paracetamol/ibuprofen 500mg/150mg film-coated tablets and associated names (tablets containing 500 mg paracetamol and 150 mg ibuprofen). Outcome of a procedure under 29(4) of Directive 2001/83/EC“;
PM-HR-2021-11-2789

The post Kad te nešto boli, brzo to preboli! appeared first on She.Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI