Kako održavati kožne cipele? – She

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Njega i održavanje kožnih cipela na prvu izgledaju zastrašujuće, no, koža je zapravo prilično izdržljiva kada joj poklonite samo malo ljubavi. Pravilna njega kožnih cipela svodi se na dva glavna koncepta: 1. održavajte ih čistima te 2. održavajte ih suhima.Kopiraj HTML Kopiraj tekst

Kako bi vaše kožne cipele uvijek izgledale kao nove, potrebno je redovno ih čistiti i održavati.

Danas postoji pregršt online trgovina ne samo za prodaju odjeće nego i obuće te ostalih modnih dodataka. Jedna od takvih trgovina je i CCC u kojoj možete pronaći razne modele muške, ženske i dječje obuće i odjeće te modnih dodataka. Uz točno navedene karakteristike obuće bit će vam lagano i jednostavno održavati je, tako da će vam trajati godinama.

Redovno čistite kožne cipele

Bilo da se radi o gležnjačama, čizmama, popularnim oksfordicama ili čak kožnim tenisicama koje ste kupili u vašoj omiljenoj CCC trgovini, vaša obuća zahtijeva pravilnu njegu. U suprotnom, možda će vam izdržati samo jednu sezonu i moći ćete ih baciti u smeće. Kožne cipele su kao potpuno novi automobil. Ako ih tretirate dobro, one će vam to uzvratiti. Zato bi njega kože trebala postati rutina koju nikako ne biste smjeli zanemariti. Dakle, prvi i najvažniji korak u njezi kožnih cipela je taj da ih održavate čistima. Bitno je napomenuti da čišćenje kožne obuće varira ovisno o vrsti kože od koje je izrađena. Za početak, uzmite četkicu s mekanim vlaknima i njome nježno očetkajte cipele kako biste uklonili svu prljavštinu i prašinu. Ako kožne cipele imaju završi sloj, koristite blagi sapun i čistu vlažnu krpu. Nipošto nemojte koristiti spužvicu jer možete uništiti kožu.

Kako očistiti cipele od brušene kože?

Obuća od antilopa odnosno od brušene kože nezamjenjiva je u gotovo svakoj ženskoj garderobi. Savršeno pristaje i na hlače i na suknje te je možete nositi na gotovo sve vrste jakni. Odlično pristaju na prirodne zemljane tonove, međutim možete ih kombinirati i s jarkim bojama. Budući da su česti odabir tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, morate ih redovno čistiti, inače bi mokre i blatne ceste mogle učiniti svoje. Vjerojatno bi bilo najbolje ne nositi kožne cipele od antilopa u hladnim i kišovitim danima, ali ako ih održavate pravilno, ova vam obuća može poslužiti nekoliko sezona. Dakle, za čišćenje okorjele prljavštine upotrijebite namjensko sredstvo za čišćenje brušene kože i mekanu gumenu četkicu. Tako ćete nježno trljati kožu, no pri tom nećete oštetiti njezinu strukturu. Ako ste primijetili masnu mrlju na vašim kožnim cipelama, ne brinite. Obrišite mrlju papirnatim ručnikom, nanesite malo praška za pecivo na mrlju i ujutro nježno očetkajte cipelu.

Nanesite namjenski vosak za cipele

CCC trgovina nudi pregršt raznih modela obuće za sve generacije. Obogatite svoju garderobu najnovijim modelom čizama koji već dugo planirate kupiti. Kako bi vam kupljena obuća trajala nekoliko sezona, i gornjište zahtijeva redovnu njegu kvalitetnim voskom za cipele. Osim što će zaštititi obuću od vanjskih utjecaja, ujedno će joj dati visoki sjaj. Dakle, prije korištenja voska uvjerite se da su cipele suhe. Izbjegavajte primjenu bilo kakvih neprikladnih tekućih aplikatora koji mogu oštetiti kožu i često stvoriti lak koji se teško uklanja. Radije koristite vosak za cipele; nanesite ga na obuću i nježno utrljajte mekanom četkicom. Postupak možete ponavljati svakih 4-6 tjedana. 

Pravilno skladištite kožne cipele

S vremenom se u cipele može uvući prašina, što rezultira mrljama i oštećenjima. Osim toga, ako ih držite na toplom i sunčanom mjestu, može se uništiti koža. Zato je iznimno važno pravilno skladištiti kožnu obuću koju ne koristite. Prije pospremanja najprije ih očistite, a tek nakon toga spremite u namjenske vrećice za cipele ili u kutije koje slobodno odložite u ormar ili ispod kreveta.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI