Kantautor Zvonimir Varga objavio deseti studijski album – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Kantautor Zvonimir Varga objavio deseti studijski album

Album nazvan „Muzika“ sadrži deset pjesama na hrvatskom jeziku te predstavlja autorski, svirački i aranžerski napredak u karijeri Zvonimira Varge.

Slušajući „Muziku“ dolazi se do zaključka da je Zvonimir, surađujući s producentom Jerom Šešeljom, glazbeno potpuno sazrio i da je riječ o njegovom najkvalitetnijem albumu do sada! Iako je glazbeno raznolik, Zvonimir Varga iz pjesme u pjesmu dokazuje da se iznimno uspješno pronalazi u raznim glazbenim smjerovima, a unatoč činjenici da kompozicije donose ozbiljne poruke, njegove pjesme su radiofonične, melodične i lako pamtljive.

Album je snimio, aranžirao i producirao Jere Šešelja na dvije lokacije – u zagrebačkom Element Studiju i zadarskom TwentyTwenty studiju. Uz Šešelju koji je odsvirao električne i bas gitare, bubnjeve, udaraljke te otpjevao back vokale, na albumu gostuju i brojni drugi glazbenici: Dean Melki na violini, Jurica Hotko na klavijaturama i usnoj harmonici, Stipe Mađor na trubi, Bruno Dugopoljac na trombonu i Josip Janeš na bendžu i mandolini.

S albuma “Muzika” Zvonimir je do sada objavio čak pet videospotova; spot za “Gradu ispod Sljemena” snimili su Pavle Kocanjer i Marina Uzelac, spot za “Katarinu”, “Muziku” i “Najljepšu curu u gradu” snimila je Katarina Matas (Muni Kuper Photography), dok je spot za pjesmu “Nova za Kety” snimio Zvonimir Varga. Jubilarni deseti studijski album „Muzika“ Zvone će spojiti s još jednim uistinu značajnim jubilejom – svojim tristotim koncertom! Promocija „Muzike“ će biti na koncertu prikladnog naziva „Zvonimir Varga 300“, koji će se održati početkom iduće godine.

Popis pjesama:

1. Gradu ispod Sljemena
2. Katarina
3. Pjesma poštaru
4. Dobri stari telefon
5. Muzika
6. Nova za Kety
7. Vozim se
8. Donald Trump
9. Najljepša cura u gradu
10. Na kraju balade

Foto: Katarina Matas

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI