Keune Haircosmetics je lansirao 4 NFT-a kako bi u digitalna umjetnička djela ovjekovječio svoja četiri revolucionarna proizvoda

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Keune Haircosmetics prva je nizozemska marka za njegu kose koja je lansirala NFT. Tvrtka je pronašla inspiraciju za ove nezamjenjive tokene odabravši četiri kultna proizvoda iz duge povijesti Keune. Riječ je o revolucionarnim Keune proizvodima koji su u vrijeme njihovog izdavanja igrali važnu ulogu u razvoju stiliziranja, bojanja i njege kose. To je bio dovoljan razlog da ih se pretvori u jedinstvena digitalna umjetnička djela!

S obzirom da tvrtka vjeruje kako njezini proizvodi zaslužuju mjesto u ovoj digitalnoj dvorani slavnih, Keune Haircosmetics je zamolila slavnu suvremenu umjetnicu Conny Poop da pretvori sljedeće proizvode u digitalna umjetnička djela:

  • Prvu tekućinu za trajno kovrčanje kose koju je u 1951. lansirao Jon Keune
  • Prvi gel za kosu koji je u 1961. lansirao George Keune sr.
  • Tinta Color koju je 1990. godine pokrenuo George Keune sr. u suradnji s Atseom Korndorfferom
  • Liniju Keune Care koju je 2016. godine ponovno pokrenuo Eelco Keune

Akram Bouadli, direktor marketinga ovaj potez objašnjava: “Inovacija je u našem DNK. Stoga je iskorak u virtualni svijet vrlo logičan.”

Tijekom svoje gotovo 100-godišnje povijesti Keune je uvijek nastojao izaći iz okvira. Tvrtka je bila prvi europski proizvođač tekućine za trajno kovrčanje kose te je u svom nizozemskom laboratoriju stvorila mnoge formule. Izvršni direktor treće generacije Eelco Keune nastavlja ovaj inovativni pristup, ali se također usredotočuje na izgradnju brenda.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI