Lu Jakelić srušila “Zidove” i otkrila pop pjesmu godine! – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Lu Jakelić srušila “Zidove” i otkrila pop pjesmu godine!

Nakon objave singla i spota “Jesmo li sami?”, kojim je zatvorila prvo poglavlje svoje kantautorske priče, talentirana glazbenica Lu Jakelić otisnula se na put prema drugom studijskom albumu. 

Kantautorica čija prepoznatljivost raste nakon interpretacija autorskih pjesama te obrada stranih i domaćih autora objavila je krajem 2019. godine prvijenac “Sve o čemu sam šutjela”. Album je na službenoj top listi najprodavanijih izdanja proveo više od 40 tjedana, dok je na streaming servisima u jednom trenutku držao prvo mjesto najslušanijih albuma. Promociji albuma u Ludoj kući svjedočilo je čak 400 duša, a za sav trud uslijedilo je zasluženo priznanje u obliku nominacije za nagradu Porin u kategoriji Najbolji novi izvođač godine. Navedena postignuća potvrdila su kako je Lu jedna od najperspektivnijih domaćih kantautorica.

Na objavu dugoočekivanog studijskog izdanja obožavatelji će morati pričekati sljedeću godinu, ali će ga postupno otkrivati i upoznavati preko singlova. Prvi u nizu simboličnog je naziva “Zidovi”, za koji glazbu i tekst potpisuje Lu, dok iza aranžmana stoji producent i bliski suradnik Rejhan Okanović. Već nakon prvog preslušavanja možemo zaključiti kako će drugi album naziva “Šesto čulo” biti još emotivnijizreliji i hrabriji od hvaljenog prvijenca.

“Jedinstvena je prije svega, a potom i nadasve dovoljno odrasla u svemu da može biti uzor i svojim, ali i starijim generacijama. Ne da to želi, niti je ikada isticala, ali to se nekako prirodno ističe i osjeti u njezinoj glazbi. Ovoga puta Lu dolazi i u obliku nešto tvrđeg zvuka, možda i mračnijih trenutaka, ali i šireg zvuka, nevjerojatne ritam sekcije i sjajnih vokalnih dionica. Lu se vokalno nikada nije namicala i natjecala, ali ćemo ovdje čuti i onu nježnu Lu i onu hrabru, borbenu. Slušajući materijal za novi album osjetio sam da ovo nije Lu koja se traži, nego Lu koja se našla.”, rekao je glavni urednik portala Music Box, Nikola Knežević, nakon što je dobio poziv da presluša pjesme s nadolazećeg albuma u sirovom miksu.

Lu Jakelić ekskluzivno za Music Box o novom albumu i svojoj tamnoj i svijetloj strani mjeseca

Novi singl zaživio je i u obliku videospota, a Lu je ovom prilikom ostvarila suradnju s cijenjenim redateljem Filipom Gržinčićem. “Spremam dan snimanja ovog spota i sve njegove uspomene u onu: ‘jedan od najboljih dana u mom životu’. Bilo je zahtjevno i emotivno, no cijeli je set bio isprepleten brigom za mene i ono što i kako radim. Zahvalna sam Filipu, Slađani i svima sa seta koji su doprinijeli voljom, trudom i radom da se Zidovi istovremeno učvrste i za publiku i za mene osobno”, rekla je Lu.

“Bili smo jako sretni kada nam se javila Lu s namjerom da surađujemo povodom izlaska njenog novog albuma, a kad smo čuli pjesmu i želju da bi kopala grob, e tek tada smo se zapravo oduševili! Bilo nam je lako smisliti scenarij budući da obožavamo raditi uvrnute stvari, pa smo smislili priču u kojoj ćete, nadam se, uživati. Cijeli spot ima pozitivan kraj i prepun je simbolike, a snimili smo ga u jednom danu u našem studiju i na otoku Krku. Mogu reći da je bilo iznimno zabavno, pogotovo za vrijeme snimanja scena u ‘grobu’, iako bih ja to više nazvao ‘portalom’. Mislim da je ova ekipica od nas osmero na setu stvarno uspješno odradila posao, koji zapravo i nije bio posao, već čisto uživanje!”, zaključio je redatelj spota Filip Gržinčić.

Glazba Lu Jakelić pogađa dušu, tjera na promišljanje ostavlja trag na svakoga tko joj se prepusti. Pojavom ove kantautorice domaća glazbena scena dobila je umjetnicu neupitnog talentaautentičnog izričaja i jedinstvene emocije. Oni koji prate njezin rad zaključit će isto – iz pjesme u  pjesmu otkrivamo novi dio Luali i novi dio sebe.

Foto: Joanna Paciorek

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI