Muse se resetirali i žestoko krenuli naprijed – poslušajte futurističko metal čudovište “Won’t Stand Down”

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Muse se resetirali i žestoko krenuli naprijed – poslušajte futurističko metal čudovište “Won’t Stand Down”

Ako je suditi prema početku, onda nas očekuje nevjerojatna glazbena godina. Muse su pokazali zube, resetirali se, vratili na početak priče i odmah krupno zakoračili prema novom studijskom albumu.

Rođenje njihovog novog čudovišta nazvali su “Won’t Stand Down” i u pitanju je futurista metal rasturačina s dozom syntha i prepoznatljivog vokala Matta Bellamyja, frontmena Musea. Ovako se nismo osjećali još od “Deutschlanda” Rammsteina, a Muse su ovim pokazali kako su i dalje u samom vrhu svjetske rock scene. Ni vizualno nisu daleko od vrha pa je pjesma “Won’t Stand Down” dobila i nevjerojatan videospot sjajnog redatelja Jareda Hogana.

Kako je rekao Matt, pjesma govori o borbi protiv zlostavljanja i zlostavljača, bilo da se zlostavljanje događa na igralištu, poslu ili bilo gdje drugdje. “Zaštitite se od prisile i sociopatske manipulacije i suočite se s nedaćama snagom, samopouzdanjem i agresijom”, rekao je. Kako zlo ne može opstati bez svojih podanika, tako i u ovom spotu upija energiju od svoje vojske kako bi se pretvorilo u demonsko biće. Snažna poruka u godini u kojoj nam je to itekako potrebno, ali i na početku putovanja do novog studijskog albuma Musea koji će nasljediti “Simulation Theory” iz 2018. godine.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI