Nina Romić se odjavljuje s novog albuma pjesmom “I plovi brod” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Nina Romić se odjavljuje s novog albuma pjesmom “I plovi brod”

Nakon kritički sjajno prihvaćenog albuma “Jezero”, Nina Romić pozdravlja nas posljednjom pjesmom s njega koja će dobiti pripadajući spot.

Ona zaokružuje gol i introspektivan set pjesama koje se bave borbom sa vlastitim nagonima i mislima što bez nadzora jednako vjerojatno mogu odvesti u euforiju kao i u depresiju. “I plovi brod” smirujući je, ali zarazni pop kojim Nina pokazuje koliko joj je ugodno na terenu pamtljivih melodija na kojem ne gubi ni zrno karaktera i tematske okosnice albuma.

Nina o pjesmi kaže: “Ovom pjesmom sve je počelo, ona je bila putokaz za album: ogoljeno i akustično. Dugo sam tražila zvuk koji će prikazati što doista osjećam i našla sam ga sa svojom dragom suradnicom Jelenom Galić i Silvijom Bočićem koji su ostavili ogroman trag na cijelom albumu. Pjesma izražava unutarnju borbu sa samom prirodom života koji vječno kola bez obzira jesmo li prisutni. Što smo manje tu, to nas vjetar lakše raspuhuje kao lišće, a život se tada čini mnogo težim. Mislim da je ova pjesma uz spot jedna savršena razglednica našeg dosadašnjeg stvaralaštva i najbolji pozdrav koji publika može dobiti od mene.

Za videospot zaslužni su njeni stalni suradnici, produkcijski tim “šta će oni” koji stoji i iza kratkog filma “Jezero” za naslovnu pjesmu albuma, a ovako objašnjava ovaj spot: “Pjesma se fundamentalno bavi sjećanjima i konstantnim ljudskim raskorakom između jučer, danas i sutra. Kako je Nina uzela brod za simbol prolaska vremena, mi smo vizualno pokušali napraviti nestalne slojeve proživljavanja tih sjećanja tako da se nestalno prelijevaju na vodenoj refleksiji kao duhovi prošlosti. Sjećanja nam često lažu, rijetko ih doživljavamo linearno i uvijek su obojena trenutnim kontekstom – tako i Nina kroz spot proživi pet različitih unutarnjih života i na kraju se vratimo u objektivnu perspektivu, stvarni život, a u njemu se jasno vidi dvojakost njenog lica i fizičkog odlaska u srazu s izlazećim suncem koje bi u klasičnim primjerima umjetnosti trebalo ukazati na pozitivan rasplet i novi početak. Drugim riječima, stvarni svijet pokazuje na vizualnom primjeru da je unutarnji svijet jednako stvaran u svojoj dualnoj perspektivi koja nam kontekstualizira stvarnost.

Foto: Davor Birt

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI