održivi proizvodi ispred i iza zida

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Ekološki prihvatljivi, trajni proizvodi koji štede resurse iznimno su važni u Geberitu. Održivost je dio Geberitova DNK-a više od tri desetljeća. Kontinuirana potraga za održivim rješenjima ogleda se u razvoju novih proizvoda i procesa kao i u reviziji postojećih. Pri tome je ključan ekološki dizajn. Od 2007. godine Geberit dosljedno primjenjuje načelo ekološkog dizajna za razvoj vlastitih proizvoda. Ispituju se svi ekološki aspekti i uzima u obzir kružno gospodarstvo, od odabira sirovina do odlaganja u otpad. Svaki novi proizvod mora biti bolji od svog prethodnika iz ekološke perspektive. Uz to, energetska učinkovitost i potrošnja vode u fazi uporabe proizvoda kontinuirano se poboljšavaju.

Trajnost štedi resurse

Geberitove proizvode također obilježava njihova izvanredna izdržljivost. U mnogim slučajevima njihov životni vijek traje nekoliko desetljeća. Mogu se lako održavati, čistiti i popravljati, a Geberit nudi zajamčenu dostupnost rezervnih dijelova do 25 godina za velik dio linija proizvoda. Osim toga, novi proizvodi i komponente često su kompatibilni sa svojim prethodnicima, što znači da se stariji proizvodi također mogu poboljšati dodavanjem novih komponenti i funkcija. Ti aspekti igraju odlučujuću ulogu u minimiziranju potrošnje energije i resursa, produžavanju životnog vijeka i korisnog vijeka proizvoda. Također, Geberit konstantno smanjuje količinu korištenog materijala za pakiranje dok istodobno povećava udio recikliranog materijala.

Ovo su neki od proizvoda koji se ističu u ekološkom smislu

UŠTEDA MATERIJALA I SMANJENJE CO2 SA SUSTAVOM KROVNE ODVODNJE GEBERIT PLUVIA

  • PE cijevi i fitinzi lakši su 73 % usporedbi s konvencionalnim sustavima krovne odvodnje.
  • Smanjenje emisije CO2 od 74 % u usporedbi s konvencionalnim krovnim sustavima odvodnje.

Ekoloski dizajn Geberit Flushing valve typ212IZLJEVNI VENTIL KOMPATIBILAN SA SVIM UGRADBENIM VODOKOTLIĆIMA SIGMA, DELTA I OMEGA

  • Optimalno ispiranje s minimalnim količinama vode – puni volumen ispiranja od 3,5 litara, djelomični volumen ispiranja od 2 litre.
  • Čisto i učinkovito ispiranje zahvaljujući pet razina za regulaciju protoka vode.

 

 

Ekološki dizajn: UŠTEDITE ENERGIJU ZA GRIJANJE ZAHVALJUJUĆI DUOFRESH MODULUGeberit Sigma30

  • Geberit DuoFresh modul uklanja neugodne mirise tako što izvlači zrak izravno iz WC školjke i čisti ga pomoću keramičkog saćastog filtera.
  • Time se štedi do 50 litara lož ulja godišnje u usporedbi s klasičnom odzračivanjem kroz prozore.

 

Geberit SuperTubeUŠTEDA PROSTORA I MATERIJALA UZ TEHNOLOGIJU SUPERTUBE I FITINGE SOVENT

  • Smanjenje potrebnog prostora (zahvaljujući manjim dimenzijama cijevi i eliminaciji ventilacijske cijevi) u usporedbi s konvencionalnim sustavima odvodnje.
  • Smanjenje količine potrebnog materijala (HDPE) od 1000 tona godišnje.
  • Godišnje smanjenje za 5400 tona CO2 na razini cijele Geberit Grupe.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI