Opća Opasnost najavila koncertni spektakl u klubu Boogaloo – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Opća Opasnost najavila koncertni spektakl u klubu Boogaloo

Legendarni županjski rockeri Opća Opasnost stižu u Boogaloo prirediti još jedan vrhunski koncert. U ovom zagrebačkom klubu su se već poprilično udomaćili i sigurno je da ni ovaj put neće razočarati publiku. Bend je početkom listopada proslavio 30 godina od prvog koncerta što će biti dodatan povod večeri za pamćenje. 

Opću Opasnost osnovali su dvojica mladih Županjaca, Slaven Živanović – Žiža i Pero Galić 1992. godine, tada obojica u sastavu 131. brigade Hrvatske vojske. Godinu kasnije  godine snimili su i objavili svoj prvi studijski materijal, album u obliku kasete, koji je naslovljen jednostavno „Opća Opasnost“. U jesen iste godine ulaze u studio, pod produkcijom Marijana Brkića iz Parnog Valjka snimaju, a 1994.g. konačno i objavljuju svoj prvi službeni album, „Treba mi nešto jače od sna“. Pjesme “Opća Opasnost”, “Jednom kad noć”, “Nebeski znak” i “Treba mi nešto jače od sna” probijaju se na visoka mjesta tadašnjih top ljestvica.

Opća Opasnost je odonda nanizala desetak diskografskih izdanja i postala jedan od najpopularnijih bendova u Hrvatskoj. Dobitnici su i nagrada Fender Roland te Mega Muzika Award. Svoj su status potvrdili i kao predgrupe bendovima kao što Whitesnake, Uriah Heep i Bon Jovi.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 90 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio.

Foto: Branko Galičić

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI