Par trikova za čistu i blistavu pećnicu

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Vrijeme je za odstranjivanje mrlja iz  pećnice. Ako pri čišćenju ne želite koristiti agresivne proizvode prepune raznoraznih kemikalija, potrebno je poslužiti se s nekoliko malih trikova.

Parno rješenje

Jednostavno čišćenje pećnice je moguće uz pomoć vode. Napunite rernu s vodom te upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Para će očistiti masnoću koju kasnije samo ‘pokupite’ krpom. Manje prljavštine možete ukloniti tako da pošpricate pećnicu s vodom te ju na nekoliko minuta upalite.

Sol i limun

Čišćenje i dezinfekcija bez kemikalija moguća je uz kombinaciju soli i limuna. Limun narežite na kolutove te ih zajedno sa soli stavite u rernu s vodom. Uključite pećnicu i pričekajte da voda ispari. Na taj način ste bez kemikalija dezinfincirali prostor u kojem pečete hranu.

Soda bikarbona i ocat

Za čišćenje jače zapečenih masnoća unutar pećnice isprobajte sodu bikarbonu. Pomiješajte ju s vodom i premažite pećnicu te ostavite da odstoji nekoliko sati. Nakon toga pošpricajte s bijelim alkoholnim octom i ostavite da djeluje još neko vrijeme. Kasnije sve dobro operite s mokrom krpom.

Nakon svakog čišćenja ostavite pećnicu nekoliko minuta otvorenom, kako bi isparili svi eventualni mirisi. Kad ste se već potrudili oko čišćenja, pokušajte ju održati tako urednom. Osim što je najbolje nakon svakog pečenja prebrisati pećnicu, mrljama doskočite tako da stavite aluminijsku foliju na dno. Kad se folija zaprlja, samo ju zamijenite s drugom. Pećnica će vam tako duže ostati čista.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI