Paul the Walrus nas vode u London kroz novi singl i spot “Breathe” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Paul the Walrus nas vode u London kroz novi singl i spot “Breathe”

Bend Paul the Walrus objavio je novi singl “Breathe” s kojim najavljuje prvi album koji izlazi u proljeće.

“Breathe” je indie power balada koja neodoljivo podsjeća na pjesme kao što su “Don’t Look Back in Anger” i “Imagine”. Napisao ju je, snimio i producirao mladi Borna Mijolović. Ovo je mali odmak od dosadašnjeg stila rada benda u vidu instrumenata i aranžmana jer su se bendu ovom prilikom pridružile gostujuće glazbenice Tea Režek, Anja Salihagić, Sara Carević, Iva Hrestek i Martina Burulić u obliku zbora. Cijela pjesma više je bazirana na akustičnim instrumentima poput klavira, akustičnih gitara i orkestra.

Spot potpisuju diplomirane dizajnerice Mirta Filipović i Dora Doko. Snimanje se odvilo u Londonu s talentiranim engleskim glumcem Scott Mckenziem koji je radio u londonskim kazalištima Soho, The Arcola te se pojavio u nekoliko engleskih filmova.

“Ovo je stvarno bio veliki produkcijski podhvat jer smo svu opremu u Londonu morali iznajmiti i imali smo vremena i novaca za samo jedan dan snimanja. Na svu sreću uspjeli smo sve organizirati i bio je užitak raditi sa Scottom”, kaže Borna.

Do sada Paul the Walrus iza sebe imaju već dva EP-ja, nastupe na najvećim hrvatskim festivalima poput INmusica i Ferragosto Jama, te uz svoj nadolazeći album planiraju europsku turneju.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI