Predstavljen jesensko-zimski menu restorana Makarun

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Što kažete o kozicama u tempuri za početak? Pa onda slijede grilana hobotnica s rižotom od šafrana i zeleni makaruni s jastogom? A na kraju tiramisu od kestena? Zvuči neodoljivo, zar ne?

Ako volite dalmatinske okuse i najkvalitetniju tjesteninu, restoran Makarun u zagrebačkoj Teslinoj 14, mlađi brat poznatog istoimenog splitskog restorana, bit će vaša obavezna adresa ove zime.

Na jesensko-zimskom meniju naći ćete i ručno rađene zelene makarune po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi sa škampima i kozicama, makarune s biftekom, sezonske juhe, svježu ribu, probrane slastice… uz odličnu ponudu vinske karte sastavljene od vrhunskih hrvatskih vina, među kojima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja, a Korčula i Pelješac su glavne teme.

Sve ove divote potpisuje sjajni chef Kristian Tari koji vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji. Gosti kažu kako od jela stvara prava umjetnička djela, a njegov potpis se na svakom tanjuru vidi kroz razigranost boja, dimenzija i okusa.

”Ljubav je riječ koja najbolje opisuje rad od kuhinje do stola naših vrijednih kuhara. Makarun je tradicija, Makarun je naša kultura, želja nam je da i naši gosti to osjete i uživaju u svakom zalogaju ručno rađene tjestenine prema stoljetnoj recepturi, okusu koji neće zaboraviti”, rekao je Jurica Farac, vlasnik restorana Makarun.

Savršena lokacija u centru grada, decentan interijer s posebnim detaljima poput cigle i mozaika, ugodna i intimna atmosfera i, naravno, vrhunski pripremljena hrana, najbolja su pozivnica za pravu gastro senzaciju!

Zeleni makaruni s jastogom

Sastojci

  • 1 kg jastoga
  • 500 g zelenih makaruna
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • sol i papar
  • peršin
  • 2 dcl bijelog vina
  • 100 g sjeckane rajčice
  • 3 dcl ribljeg temeljca
  • 500 g luka
  • češnjak

Priprema jela

Na maslinovom ulju zažutiti luk, zatim dodati sol i papar te sjeckanu rajčicu ili domaću šalšu, češnjak te zaliti kvalitetnim bijelim vinom. Dodati peršin i riblji temeljac. Za to vrijeme zapeći jastoga na gradelama pet do šest minuta, pa ga prebaciti u posudu. Jastog je nakon gradela dobio jako lijep okus. Jastoga nakon 25 do 30 minuta kuhanja izvaditi van. Na kraju u posudu dodajemo makarune, koje kuhamo šest do sedam minuta, dok se umak ne sljubi s makarunima.

Fotografije: Krasnodar Peršun i arhiva restorana Makarun

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI