Rølø ima himnu za sve ljude koji žive brzo – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Rølø ima himnu za sve ljude koji žive brzo

Nakon singlova „To Ne To Da“ i „Elixir“ došlo je vrijeme i za treći singl s hvaljenog albuma „Ponte Rosso“ koji je nastao u pandemijsko doba.

Radi se o žanrovski šarenoj glazbi koja je kao mixtape na kojem ima za svakoga ponešto. Taj se princip povezuje i sa samim naslovom albuma koji je dobio ime po mostu pored nekad najpoznatije, istoimene tržnice u Trstu, koja je tada spajala dva svijeta. Producent albuma Jan Ivelić Pele gostuje na nekoliko pjesama u perkusionističkoj i vokalnoj pratnji. Na albumu se na veliku radost svih uključenih ukazuje i saksofonist Gordan Tudor.

Kaskader je prva pjesma na albumu Ponte Rosso. Zamislili smo je kao himnu za ljude koji žive brzo, riskiraju, jašu slonove, voze brze automobile, skaču kroz vatrene obruče, skaču bungee, jedu ljute paprike, ostaju živjeti u Hrvatskoj. I ovaj put spot je osmislio i snimio naš dragi prijatelj Rino Barbir. Rino je čovjek koji nas prati i pomaže nam od naših početaka. Opet nas je iznenadio svojim brzim razmišljanjem i enormnim tehničkim znanjem. Video je snimljen iz jednog pokušaja (one take). Zahvalni smo na poznanstvima i prijateljima koji su nam pomogli da se sve skupa realizira.“ – kažu nam članovi benda.

Uspjeli smo dobiti i par riječi od Rina Barbira: „Danas smo snimili ovaj spot iz prvog pokušaja“.

RØLØ je splitski tročlani vokalno instrumentalni sastav različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Wizard Of Stone Mountain, Tihi sadist) koji svojim zvukom malo koga ne natjera na ples.  Nakon debitantskog albuma „RØLØ“ iz 2016. godine, bend je redovito nastupao diljem Hrvatske na brojnim festivalima i manifestacijama poput Zagreb Beer Festa, Brucošijada FER-a, Šakan fest, Indirekt, Zagreb Design Week, Tam Tam, Let’s Rock… 2018. godine RØLØ snima svoj drugi nosač zvuka “HØØP” u poznatom splitskom studiju “Propeler” pod budnim okom i uhom Jana Ivelića Pele.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI