“Šamar svijetu, njegovom konzumerizmu i vanjštini” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Novi singl benda Ogenj: “Šamar svijetu, njegovom konzumerizmu i vanjštini”

Koprivnički folk-rock bend Ogenj u novom sastavu predstavljaju “Kyrie”, novi singl i video spot kojim najavljuju svoj treći studijski album u izdanju Dallas Recordsa. 

Kyrie nas uvodi u pomalo drugačije blagdansko raspoloženje ‘obučeno u mistiku’ u glazbenom aranžmanu, ali i video ekranizaciji u režiji Marka Čordaša. ‘Kyrie’ je ogoljena, a ipak toliko bogata zvukovljem i “mukom” vokala koji ne zrači radošću, naprotiv, samo nadom, poručuju iz benda te dodaju o novoj pjesmi:

”Nema zvončića, nema praporaka, nema šuškanja celofana, ne čuje se otvaranje najboljih butelja vina, ne osjeti se miris blagdanske purice. Šamar svijetu, njegovome konzumerizmu i vanjštini. Ogoljena, a ipak toliko bogata zvukovljem i „mukom“ vokala koji ne zrači radošću, naprotiv. Samo nadom kako odmičemo kraju pjesme. Tematski je naslonjena na novi život koji nam je jedina nada i bit života kao i vremena Božića, u kontri s glazbenom podlogom. Predivna harfa, na kojoj nam se pridružila Doris Karamatić kao savršenspoj rock’n’ rolla i klasike, uvodi nas u početak i  završava cijelu priču, daje tračak nade u anđeosko i nebesko”, izjavio je autor pjesme, Tomislav Mihac Kovačic.

Video ekranizaciju potpisuje Marko Čordaš, snimano je u studiju Hangar. Tekst nosi potpis Tomislava Mihaca Kovačica, u glazbi mu se pridružio i Petar Šimčić. Aranžirali su Tomislav Mihac KovačicDenis Kuzel, Petar Šimčić, Leonardo Ivačić i Doris Karamatić.  Miks i mastering radio je Matej Zec (G.I.S. studio), a snimao Ante Prgin- Surka.

Foto: Marko Čordaš

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI