Sedam sestara autorice Lucinde Riley

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Sedam sestara prva je knjiga iz serijala

Svojim romanom autorica nas vodi na bajkovitu Atlantidu, imanje na Ženevskom jezeru u Švicarskoj, u Pariz te u Rio de Janeiro. Sedam sestara prva je knjiga serijala od 7 knjiga. Priča je to o šest sestara koje je posvojio tajanstveni Pa Salt iz različitih dijelova svijeta i dao im dom na svom otoku usred Ženevskog jezera.

„Atlantida je bila naše privatno kraljevstvo odvojeno od ostatka svijeta. Sve što je sadržavala bilo je čarobno… kao da smo Pa Salt i mi – njegove kćeri – živjeli ondje pod okriljem nekakve čarolije.“

Iako je bila planirana, sedma sestra nije pronađena.

Nakon Elektre čitavo je kućanstvo očekivalo dolazak sedme sestre. Na kraju krajeva, dobile smo imena po omiljenom zviježđu Pa Salta i znale smo da bez nje neće biti potpuno. Čak smo joj znale i ime – Meropa – i pitale se tko će biti. No prošla je jedna godina, pa druga, pa treća, a otac kući više nije donio nijedno dijete.

Povezano: Ne vjeruj svojim očima, triler autorice Sarah Pinborough – Recenzija

Koordinate

Svaka od sestara živi svoj život, a neočekivana vijest o očevoj smrti dovodi ih na Atlantidu. Pa Salt je bio dobar otac pa sestre nikad nisu razmišljale o svome podrijetlu. Ali, Pa Salt ostavlja sestrama koordinate i tragove koji će svaku od njih odvesti do njihovih korijena.

Svaku od nas Pa Salt odabrao je kao dojenče, posvojivši nas s različitih strana svijeta i dovevši nas kući, gdje smo živjele pod njegovom zaštitom. A svaka među nama, kao što je Pa Salt oduvijek rado govorio, bila je posebna, drugačija… sve smo bile njegove djevojčice. Dao nam je imena po Plejadama, omiljenom zviježđu, a Maja je bila prva i najstarija.

(Plejade ili “sedam sestara” prekrasan je skup zvijezda koje se vide na sjevernom nebu u prosincu)

Pa Saltov život je misteriozan, a misteriozna je i njegova smrt. Njegova želja je bila da njegovo počivalište bude more i da se obred obavi prije nego što bilo koja od njegovih kćeri bude obaviještena o njegovoj smrti. Krije li se iza toga nešto i što, u prvom romanu serijala nije otkriveno.

Otkrivanje podrijetla

Svaka knjiga iz serijala usredotočena je na jednu od sestara. Prva knjiga je knjiga je posvećena Maji, najstarijoj sestri. Tragovi o njezinoj prošlosti odvode je u Rio de Janeiro, u Brazil. Portugalski je jedan od jezika koje je Maja studirala. U Riju se susreće s brazilskim autorom čiju je knjigu prevela na francuski. S obzirom na to da ga zanima povijest, zajedno kreću u avanturu kako bi otkrili Majino podrijetlo. Koordinate koje joj je ostavio Pa Salt vode ih do trošne stare vile u kojoj se nalazi Senhora Carvalho i njezina sluškinja Yara.

U Majine ruke dolaze stara pisama koja joj otkrivaju život njezine prabake Izabele. Djelomično smještena u Rio de Janeiru, a djelomično u Parizu, priča je to o posebnoj ljubavi, žrtvi, snazi. Kroz priču saznajemo i kako je nastajao kip Krista Iskupitelja, impozantne statue na planini iznad Rio de Janeira. Povijesni detalji oko dizajna i konstrukcije kipa su fascinantni.

Najveći dio knjige čini fascinantan flashback u život Majine prabake – Izabela Bonifacio – i 1927. godinu. Zaručena za muškarca kojeg ne voli, upoznaje ambicioznog pariškog kipara Laurenta Brouillyja i odmah zna da njezin život više nikada neće biti isti.

Priča o nastanku Kristovih ruku te tragovi velike ljubavi na fontani u jednom od pariških vrtova u sadašnjosti su očaravajuće.

Svima koji vole lijepe priče preporučila bih čitanje ove knjige. Prepustite se i uživajte u putovanju na koje vas vodi autorica Lucinde Riley. Veselim se čitanju ostalih knjiga iz serijala „Sedam sestara“.

Povezano: Izgubljena ljekarna autorice Sarah Penner – Recenzija

Napisala: Marijana Glavaš, D-Knjiga

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI