Suradnja koju nitko nije očekivao – Osmi putnik na čelu s Giulianom zajedno s Doris Dragović najavljuju novi album

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Suradnja koju nitko nije očekivao – Osmi putnik na čelu s Giulianom zajedno s Doris Dragović najavljuju novi album

Osmi putnik predstavlja videospot za singl “Tajna”, najavnu pjesmu njihovog novog,  the best of albuma “Rock’n’roll se kući vratio” koji će biti objavljen sljedećeg tjedna u izdanju diskografske kuće Croatia Records.

“Tajna” je ekskluzivni duet hard rock benda Osmi putnik, koji od nedavno ima novog frontmena Giulianai hrvatske dive Doris Dragović. Vijest o tako moćnoj i neočekivanoj sinergiji već je i prije samog izlaska spota uzburkala maštu, ne samo fanova ovih izvođača, već je zaintrigirala jednostavno sve. Eksplozivnim notama kompozitora glazbe Bojana Bože Antolića, videospot “Tajna” uranja u alkemijski svijet ljubavnih stihova autorice Ivane Antolić.

U sugestivnoj filmskoj atmosferi direktora fotografije Borisa Poljaka pršti neobuzdana mašta autorice spota Nine Mimice, jedne od najnagrađivanijih hrvatskih redateljica, kandidirane za nagrade kao što su Oscar i Golden Globe. Pred kamerom oživljavaju sile straha i strasti koje ljubav budi, čineći preplašenog muškarca (Giuliana) i zaljubljenu ženu (Doris) istovremeno i krhkim i moćnim božanstvima.

“Ali ovo nije samo pjesma o ljubavi muškarca i žene. Strah od ljubavi, kojem Giulianov talent daje fascinantnu silinu, ljudski je strah od prepuštanja sudbini, čiju moć veličanstveno utjelovljuje karizma Doris Dragović”, komentirala je Nina Mimica. “Čovjek i sudbina. Mitska borba u koju se upuštamo znajući da ćemo izgubiti. Tim više je naš otpor interesantan, “Tajni” daje prepoznatljivu ljudskost, a nebesa vjerojatno  beskrajno zabavlja”.

Osmi putnik osnovan je davne 1985. godine, a svojim beskompromisnim stavom i žestokom energijom obilježio je hard rock scenu cijele bivše Jugoslavije. U današnjoj postavi ulogu pjevača preuzeo je popularni Giuliano Đanić i premda se na prvi pogled kombinacija heavy metalaca i pjevača čiju je karijeru u najvećoj mjeri obilježila pop glazba možda čini nespojiva, čini se da je u pitanju pun pogodakkao i ideja dueta s Doris Dragović, koja je za ovu pjesmu pokazala jedno skriveno rockersko lice.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI