Taylor Swift započinje novu eru albumom “The Tortured Poets Department” – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Taylor Swift započinje novu eru albumom “The Tortured Poets Department”

Najveća glazbena pop zvijezda 21. stoljeća, Taylor Swift predstavlja svoj jedanaesti studijski album “The Tortured Poets Department” – kolekciju ogoljenih emocija spakiranih u opjevanu poeziju.

Umjetnica u novoj etapi svoje karijere patnju iz teškog životnog perioda pretače u melankolične stihove ispraćene pop zvukom sa primjesama synth-popa na kojem je radio producent Jack Antonoff, a na projektu se pridružio i umjetnik Aaaron Dessner.

“Ovo je antologija novih radova koji se osvrću na događaje, stavove i osjećaja iz jednog fatalističkog trenutka u vremenu koji je bio senzacionalan, ali istom mjerom i jako bolan. Ovaj period autorovog života je završen – poglavlje je zatvoreno i nema osvete i potrebe za dokazivanjem sada kada su rane zaliječene. Kada malo bolje pogledam, mnoge od tih rana nastale su svjesno. Ovaj pisac vjeruje da naše suze postaju svete kada se pretoče u tintu na papiru. Možemo se osloboditi svoje najtužnije priče tek kada je ispričamo. I sve što ostaje je poezija”, napisala je Taylor Swift na svom Instagram profilu.

Samo dva sata nakon izlaska 16 pjesama u okviru novog izdanja, umjetnica je bez prethodne najave slušateljima darovala još 15 potpuno novih pjesama upakiranih u izdanje “The Tortured Poets Department – The Anthology” – ovaj tajni projekt je finale glazbeničine priče predstavljene kroz elegičnu poeziju.

“Jedno iznenađenje za vas u dva ujutro – ‘The Tortured Poets Department’ je zapravo dvostruki album! Toliko sam poezije napisala tijekom prethodne dvije godine da sam poželjela da s vama podijelim sve, tako da je sada dostupno i drugo izdanje mog albuma. Dodatnih 15 pjesama. Priča više nije moja, vaša je”, podijelila je Taylor Swift s pratiteljima svog Instagram profila.

Uz 31 novu pjesmu, glazbenica će u subotu objaviti i spot za singl „Fortnight“, duet na kojem joj se pridružuje cijenjeni glazbenik Post Malone. Pjesma „Fortnight“ je uvodna pjesma na izdanju i također je jedan od dva dueta na albumu – projekt sadrži i duet sa umjetnicom Florence + The Machine pod nazivom „Florida“.

Album dolazi nakon nagrađivanog projekta „Midnights“, okrunjenog prestižnom Grammy nagradom, a umjetnica se u međuvremenu temeljno bavi i reizdanjima svojih starih albuma – posljednji koji je dobio svoje novo izdanje je album „1989 (Taylor’s Version)“. Glazbenica se trenutno nalazi i na svojoj najvećoj svjetskoj turneji do sada pod nazivom „The Eras Tour“, a njena nepresušna inspiracija i konstantni entuzijazam i temeljnost u radu bez sumnje će je nastaviti držati na samom vrhu glazbene industrije.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI