The Smile – novi bend kreativnog dvojca Radioheada u Zagrebu otvara europsku turneju! – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


The Smile – novi bend kreativnog dvojca Radioheada u Zagrebu otvara europsku turneju!

The Smile, novi bend kojeg čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet upravo u Zagrebu otvaraju svoju premijernu europsku turneju koncertom koji će se održati 16. svibnja u Hali Zagreb.

Hrvatska će tako postati polazišna točka turneje s preko 30 koncerata novog benda, koji je već svojim prvim singlovima i nastupima izazvao veliku pažnju, a njihov budući album je već proglašen ‘najiščekivanijim izdanjem godine’. Yorke i Greenwood kreativna okosnica Radioheada jednog od najutjecajnijih bendova današnjice pozvali su u The Smile Toma Skinnera bubnjara benda Sons of Kemet čiji je prošlogodišnji album “Black To The Future” bio visoko na listama najboljih albuma 2021. godine.

Dugo već i hrvatska publika iščekuje koncert Radioheada na domaćem terenu, ali s obzirom na zvuk The Smilea, koji kritičari uspoređuju s opuštenijim i slobodnijim Radioheadom, a bend nazivaju “Radiohead u power trio formatu” ovo je jedinstvena prilika za doživjeti Yorkea i Greenwooda u live nastupu.

Prošlog su vikenda The Smile odsvirali tri uzastopna rasprodana koncerta uživo u rasponu od šesnaest sati, koji su istovremeno emitirani u stvarnom vremenu, putem live streama za publiku širom svijeta. Koncerti koji su održani u londonskom klubu Magazine te u filmski efektnoj režiji nagrađivanog Paula Dugdalea (The Rolling Stones, Adele, Paul McCartney), bili emitirani diljem svijeta već su proglašeni za sada glazbenim događajem godine, a kritika i publika ne prestaje nizati odlične kritike.

The Smile su nedavno objavili svoj drugi singl, The Smoke, koji je odmah dodan na A-listu BBC 6 Musica; a pjesma prati debitantski singl benda You Will Never Work In Television Again.
Ulaznice za ovaj jedinstven koncert po cijeni od 379 kuna kreću u prodaju u petak, 4. veljače 2022., mogu se kupiti putem Entrio i Eventim sistema.

Foto: Alex Lake

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI