u hrvatske knjižare stigla knjiga Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja autora Jamesa Norburyja

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Riječ je o novom poglavlju priče o neobičnim, odanim prijateljima koji su oduševili i nadahnuli čitatelje diljem svijeta svojom porukom dobrote, nade i ustrajnosti. Iznimka nisu bili ni domaći čitatelji. Veliki Panda i Sićušni Zmaj su od svog objavljivanja među najprodavanijim naslovima u hrvatskim knjižarama. Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja ilustrirano jednako šarmantno i toplo poput originalne uspješnice. Namijenjeno je svim dobnim skupinama i istovremeno donosi drevnu mudrost i utjehu.

A ovaj put priča počinje kad, usprkos udobnom životu u njihovu hramu visoko u planini, Sićušni Zmaj shvati da osjeća nezadovoljstvo. Zbog toga s Velikim Pandom odluči krenuti na put, u nove i daleke predjele.

Nailazeći na opasnosti i izazove, zajedno nauče da je sve što im treba već u njima samima i da je promjena, iako ponekad zastrašujuća, moguća te da vodi nečem boljem…

Veliki Panda i Sićušni Zmaj doslovno su preko noći osvojili svijet

Pisac i likovni umjetnik James Norbury studirao je zoologiju na Sveučilištu Swansea. San mu je bio zaposliti se nakon studija kao nadzornik u nacionalnom parku. Pokazalo se da je taj posao nemoguće dobiti. Okrenuo se svojoj drugoj ljubavi – knjigama i ilustracijama, maštajući kako će jednog dana otvoriti sklonište za životinje. No agenti nisu pokazivali pretjeran interes za njegove svjetove. Norbury je za život zarađivao uglavnom obavljajući fizičke poslove i živio na granici siromaštva.

Iskustvo volontiranja u udruzi Samaritanci nadahnulo ga je da pokrene malu skupinu za podršku u svojoj lokalnoj zajednici. Pojava COVID-a zaustavila je njegove planove. Odlučio je pomoći na drugi način.
Na Instagramu je počeo objavljivati priču o putovanju dvojice neobičnih, odanih prijatelja koji zajednički uče kako živjeti u trenutku i nositi se s neizvjesnošću, kako pronaći snagu i zajedno nadvladati sve životne prepreke.

U trenutku kad je objavio prve crteže, imao je tri pratitelja. Bio je uvjeren kako njegov projekt neće izazvati poseban interes. Ali prevario se. Veliki Panda i Sićušni Zmaj doslovno su preko noći osvojili svijet.
Norbury je odlučio sam objaviti knjigu, ali broj narudžbi bio je toliki da se više nije mogao nositi s njima te se javio književnim agentima koji su taj put odmah reagirali. Pronašao je i britanskog izdavača. Prava su, u iznimno kratkom roku, prodana diljem svijeta.

Knjiga koja se ne propušta

„Šarmantno poput mede Winnieja Pooha, dubokoumno poput drevnih poslovica“, riječi su kojima su u Guardianu opisali Norburyjeve ilustracije i tekst.

Uz nadahnjujući i dirljiv humor, Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja topla je priča o pustolovinama i prihvaćanju, knjiga koja se ne propušta.

Britanski hit-autor za Interliber stiže i u Zagreb gdje će predstaviti svoju novu knjigu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI