U komediji oskarovca Tanovića zagrebačka će influencerica posvađati cijelo Sarajevo – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


USKORO U KINIMA: U komediji oskarovca Tanovića zagrebačka će influencerica posvađati cijelo Sarajevo

Komedija nagrađivanog bosansko-hercegovačkog redatelja Danisa Tanovića “Deset u pola”, čijom je svjetskom premijerom otvoren ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, u hrvatska kina stiže 2. prosinca.

“Čula sam da su ovdje najbolji ćevosi u gradu”, reći će zagrebačka influencerica Enisu, vlasniku jedne od najpopularnijih ćevabdžinica u Sarajevu i potpuno ga zbuniti, ali i pokrenuti žestoko rivalstvo između dvoje starih prijatelja, njihovih obitelji, ali i svih u Sarajevu kojima je stalo do – ćevapa. Glavne uloge u filmu igraju Branko Đurić i Izudin Bajrović, a pridružila im se i Anja Matković u ulozi influencerice iz Zagreba, Goran Navojec u ulozi nervoznog konobara, a svojom su prisutnošću film oplemenili i Goran Bregović te Halid Bešlić.

Radnja filma odvija se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto i postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro pred Enesovu ćevabdžinicu dođe Zagrepčanka koja kaže da je došla probati ”najbolje ćevose u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe.

Ova sasvim bezazlena, prijateljska gesta, izazvat će potpuni raspad dobrosusjedskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Film je dosad prikazan na festivalima u Turskoj u Istanbulu na Bosphorus Film Festivalu te u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI