Universal Music najavljuje pokretanje Virgin Music Label & Artist Services na području Zapadnog Balkana – Music Box – Glazbeni portal

Autor

KATEGORIJA

PODIJELI


Universal Music najavljuje pokretanje Virgin Music Label & Artist Services na području Zapadnog Balkana

Nakon pokretanja strateškog partnerstva s Balkatonom u Srbiji u lipnju ove godine, Virgin Music Label & Artists Services proširuje svoje poslovanje u Hrvatskoj, pa tako i regiji, otvaranjem novog entiteta. Sukladno, Universal Music Western Balkans najavljuje imenovanje Nikole Jovanovića, glazbenog stručnjaka i business menadžera na poziciji Vice President of Virgin Music Label & Artist Services, Western Balkans and Head of Society Relations Universal Music Western Balkans, od 1. siječnja 2022. godine.

Naširoko poznat kao jedan od najupornijih i najpoštovanijih nezavisnih glazbenih menadžera na području Zapadnog Balkana, Nikola Jovanović trenutno obnaša ulogu potpredsjednika Runde – Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa Balkana, osnivač je Kontra Rights, izdavačke kuće i consulting i menadžment agencije, specijalizirane za zaštitu i reprezentaciju autorskih i srodnih prava, artist i label menadžment i glazbenu promociju. Nikola je i izvršni direktor Zadužbine Milana Mladenovića.

„Nikola je dio nove ere balkanskih glazbenih stručnjaka i menadžera koji iniciraju promjene u glazbenoj industriji širom regije. On donosi duboko razumijevanje i poštovanje za regionalnu kreativnu scenu i umjetnike“, govori Fabian Stilke, generalni direktor Universal Musica za Zapadni Balkan.

„Njegovo iskustvo, posvećenost i etika uklapaju se s duhom i etosom Virgin Recordsa. Presretan sam da mogu poželjeti dobrodošlicu Nikoli u naš tim i znam da će ova nova regionalna forma polučiti odlične rezultate“.

Novi entitet koji će predvoditi iskusan glazbeni znalac i menadžer neizbježno će obogatiti regionalno tržište i osigurati umjetnicima i glazbenim izdavačima stručnost, nove mogućnosti i podršku. Virgin Music Label & Artists Services ravnomjerno će djelovati i fokusirati se na rad s umjetnicima i izdavačkim kućama na području Western Balkans regije.

Inspiriran etičkim načelima legendarne izdavačke kuće Virgin Records, Virgin Music Label & Artist Services dio je nedavno pokrenute globalne mreže Universal Music grupe, čiji je cilj pružiti vrhunske i fleksibilne usluge poduzetnicima glazbene industrije i nezavisnim talentima u svijetu. Virgin Music Label & Artist Services pokrenut je kako bi umjetnicima pružio globalna rješenja, s već oformljenim timovima na vodećim svjetskim glazbenim tržištima, uključujući SAD, Japan, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku, Australiju i Latinsku Ameriku, kao i s novootvorenim tržištima koja će se aktivno razvijati u narednim mjesecima.

Link originalnog teksta

Autor

PODIJELI